Ιδρυτής, πρόεδρος

Δημήτρης Θώδης

proedros thodis orama ellados1Γεννήθηκα τον Ιανουάριο του 1975 στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, με ρίζες από Γαρδίκι και Μεσοχώρα Τρικάλων. Στην βρεφική ηλικία απομακρύνθηκα από τη βιολογική μου οικογένεια για λόγους υγείας και ζούσα με τον παππού και την γιαγιά μου, τους οποίους ένοιωθα δικούς μου ανθρώπους. Από τον παππού πήρα πολλά αφού πάντα οι απορίες μου είχαν απάντηση, και οι συμβουλές του με οδήγησαν να κρατάω ψηλά τις αξίες.
Επέστρεψα στη βιολογική μου οικογένεια όταν ξεκίνησα το δημοτικό, παραμένοντας εντούτοις αποξενωμένος. Έμεινα εκεί μέχρι και Γυμνάσιο, οπότε και έφυγα για να κυνηγήσω τα όνειρά μου, ελεύθερος και ανεξάρτητος. 
Παιχνίδια, χαρτζιλίκι, ξεγνοιασιά, διακοπές είναι άγνωστες λέξεις. Ανήσυχο πνεύμα, μοναχικός και ανεξάρτητος από τα παιδικά μου χρόνια. Ασυμβίβαστος και επαναστάτης, στοιχεία που γρήγορα με οδήγησαν σε οριστική ρήξη με την βιολογική οικογένεια, απαρχής της εφηβείας εώς και για πάντα.

Η σχολική εκπαίδευση δεν είχε ιδιαίτερη επιρροή, αφού η εργασία και η προσπάθεια υλοποίησης στόχων επικράτησαν. Γνώστης της Αγγλικής γλώσσας,  λάτρης των μαθηματικών, της φιλοσοφίας, της ιστορίας, της γεωμετρίας με ιδιαίτερη κλίση στις τέχνες και παθιασμένος με τη δημιουργία. Ταπεινός και ρομαντικός στην σκέψη με σιδερένια πυγμή και θέληση στην εφαρμογή.
Επιπλέον γνώση  κέρδισα διαβάζοντας πάρα πολύ και μορφώθηκα συζητώντας με ανθρώπους της ζωής, πάντα παρατηρώντας και καταγράφοντας δεδομένα και δρώμενα. Αποτέλεσμα αυτών ο αυστηρός διαχωρισμός του σωστού από το λάθος και ταυτόχρονα ένα ισχυρό πεδίο αξιών και αρετών, συμπεριλαμβανομένων της ευγένειας, της ανιδιοτέλειας, της κομψότητας που απορρέει από την ομορφιά της ψυχής, και ένα ισχυρότατο αγωνιστικό πνεύμα.

Πολλαπλά τα επαγγέλματα, ως λάτρης της εργασίας της δημιουργίας και της παραγωγής.
Τα δύο βασικά που υπηρέτησα με πάθος και αγάπη είναι οι ξυλουργικές εργασίες και τα νυχτερινά καταστήματα. Στην μέχρι τώρα πορεία, από παιδάκι δημοτικού, εργάστηκα και απασχολήθηκα σε ξυλουργεία, εμποροπανηγύρεις, συνεργεία, ηλεκτρολογεία, φανοποιεία, μεταφορικά, νυχτερινά καταστήματα, τουριστικά, ταξί, και σε όλους τους επιμέρους τομείς, της παραγωγής, του σχεδιασμού, της δημιουργίας και της διοίκησης.
Έχω εργαστεί σε Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη, Κω και Αττική. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι σε ξυλουργείο και μετά το 8ωρο όλος ο χρόνος, η ενέργεια και οι πόροι είναι αφιερωμένοι στο Όραμα

''αφιερωμένος και αφοσιωμένος στο Όραμα''

Χόμπι το κυνήγι και το ψάρεμα, φυσιολάτρης, ζωόφιλος, λάτρης της ταχύτητας και της αδρεναλίνης, απολαμβάνω την διασκέδαση με παρέα και καλό ποτό, χάνω την έννοια του χρόνου όταν γίνονται συζητήσεις.
Ήχος μουσικής υπάρχει πάντα γύρω μου από όλα τα είδη, ωστόσο, παραδίνομαι με την ελληνική λαϊκή και την παραδοσιακή. Διατροφικά πιστός στην Ελληνική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα.

Σε κάθε σκέψη ή κίνηση, κυριαρχεί ο ανιδιοτελής τρίπτυχος κανόνας:
υποχρέωση αντί για δικαίωμα,
αυτοκριτική έναντι κριτικής
και πρόταση σε κάθε απόρριψη.
Αγαπημένη φράση:

''η γνώση είναι το αγαθό και η γνώση της σοφία''

Ενεργότατο μέλος του κοινωνικού ιστού με νίκες και ήττες, χαρές και λύπες, κερδισμένος και χαμένος, αλλά σίγουρα ευτυχής που έζησα και ζω μέσα στην κοινωνία κυριολεκτικά.
Από τα παραπάνω, η αυτοκριτική είναι το Α και το Ω σε κάθε δράση. Έτσι προκύπτει και το μελανό σημείο στην επιχειρηματική δραστηριότητα που τελείωσε λόγω λάθος εκτίμησης, γεγονός που το χαρακτηρίζω ως ''σημάδι''.

Η ειλικρίνεια είναι βασικό γνώρισμα και πιστεύω πως όταν δεν κρατάς ένοχα μυστικά δεν κινδυνεύεις από εκμετάλλευση ή κακοπροαίρετη πίεση.

Γνώστης της πολιτικής από το 1995 που ξεκίνησα να την παρακολουθώ πολύ στενά χωρίς ποτέ να συμμετέχω ενεργά. Γνωριμίες με διάφορους πολιτικούς, αυλικούς και παρατρεχάμενους, οι οποίοι λειτούργησαν ως παράδειγμα αποφυγής, σε ότι αφορά συμπεριφορά, τρόπους σκέψης και έκφρασης.
Καμία διεκδίκηση εύνοιας, χάρης ή διευκόλυνσης από όποια μορφή εξουσίας, και ουδεμία επαφή με δημόσιο χρήμα ή δημόσια θέση παρόλες τις προσφορές.
Το 2016 Ίδρυσα το κόμμα Όραμα Αναγέννησης Ελλάδος ξεκινώντας έτσι και τυπικά την ενεργή ενασχόλησή μου με τα κοινά.

Όνειρο μου και σκοπός, να είναι οι άνθρωποι χαρούμενοι, με δίψα για ζωή και δημιουργία, με αξίες και ιδανικά, με όνειρα και πρόοδο,

σε μία χώρα που θα ανέβει στην θέση που της αρμόζει, την Ελλάδα,

σε μία ένωση χωρών που θα στηρίζει τον άνθρωπο και την κοινωνία, την Ευρώπη,

σε έναν πλανήτη που δημιουργήθηκε για τους παραπάνω λόγους, τη Γη.

 

Ονοματεπώνυμο:

Δημήτρης Θώδης

Ημερομηνία γέννησης:

Ιανουάριος 1975

Καταγωγή:

Τρίκαλα Θεσσαλίας

Οικογενειακή κατάσταση:

Διαζευγμένος, με ένα γιο

Κάτοικος:

Πειραιά

Δημότης:

Τρικάλων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


YouTube