Ευρωεκλογές

 

Το διακύβευμα: Η Ευρωπαϊκή Ένωση ιδρύθηκε ως ένωση κρατών με σκοπό την πρόοδο και την εξέλιξη και για να πετύχει χρειάζεται μία δυνατή μορφή εξουσίας. Την δύναμη αυτή την δίνουν οι πολίτες των κρατών μέσω της ψήφου, συνεπώς είναι υπεύθυνο και σημαντικό η ενημέρωση και η προσέλευση στην κάλπη.
Στην επόμενη Ευρωπαϊκή πενταετία θα ληφθούν αποφάσεις που θα καθορίσουν την καθημερινότητα όλων μας. Για τον αρχικό σκοπό της ένωσης καλώς γίνεται, αλλά, για την κατεύθυνση που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα.

Η κατάσταση τώρα είναι δρόμος χωρίς ταυτότητα, χωρίς ξεκάθαρο ρόλο και εκ διαμέτρου αντίθετος με την αρχική μορφή. Ότι και να συμβεί σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου έχει άμεσες επιπτώσεις, αρνητικές συνήθως, και αυτό δείχνει το μέγεθος της εξάρτησης. Η Ε.Ε. λειτουργεί σαν πολυεθνική εταιρία και έχει χάσει τελείως τον προσανατολισμό, την προσέγγιση του ανθρώπου και την επαφή με την πραγματικότητα.

Μακριά από την πραγματικότητα: η ένωση λαών και κρατών σημαίνει σεβασμό και ενίσχυση των ξεχωριστών χαρακτηριστικών όπως κουλτούρα, ταπεραμέντο, γλώσσα, έθιμα, συνήθειες, παραδόσεις, διατροφή κλπ. Είναι μωσαϊκό πολύχρωμο, ψηφιδωτό, και όχι ανάμιξη και ομογενοποίηση που έχει ως αποτέλεσμα ένα μουντό γκρίζο. Αυτό προκύπτει όταν ισοπεδώνεις τα πάντα, όταν λαμβάνεις κάθετες αποφάσεις και όταν θίγεις την προέλευση και τις ρίζες του κάθε λαού. Αυτές οι πρακτικές προκαλούν αντιδράσεις στις αδικίες και αυτό είναι ευθύνη των ανθρώπων που κατέχουν τις θέσεις εξουσίας.

Τεχνοκράτες: Είναι κατάλληλοι στην υλοποίηση των αποφάσεων αλλά τελείως άκυροι στην λήψη αυτών διότι δεν αντιλαμβάνονται τις επιδράσεις στην πράξη παρά μόνο στον σχεδιασμό. Δεν ζούνε στην κοινωνία και στην μέση καθημερινότητα, δεν πληρώνουν το τίμημα των ενεργειών. Όλα αυτά γιατί δεν γνωρίζει πώς να ετοιμάσει ''φάκελο'' παρα μόνο να εκτελεί ''σχέδιο φακέλου''.

''το αύριο με τεχνοκράτες''

Πόσο καλύτερη μπορεί να είναι η επόμενη μέρα στην Ευρώπη όταν στις θέσεις ευθύνης υπάρχουν μόνο τεχνοκράτες και ουσιαστικά διορισμένοι από κέντρα εκτός εκλεγμένων ομάδων! ακόμη χειρότερο το γεγονός πως δεν υπάρχουν οι πολιτικοί με ανάστημα ανάλογο της ευθύνης που έχουν. Υπάρχουν εκλεγμένοι με αυθαίρετες ετικέτες όπως ''προοδευτικοί'' Δημοκρατικό τόξο'' κλπ. Είναι οι ίδιοι που δηλητηριάζουν και φοβίζουν τους πολίτες με αναθέματα όπως ''καταπολέμηση του φασισμού'', ''φρένο στην ακροδεξιά'' κλπ.
Είναι όμως οι ίδιοι που με τις πράξεις τους κατάντησαν την Δημοκρατία και την πρόοδο ανέκδοτο και στρέφουν τους πολίτες προς άλλες κατευθύνσεις. Κανονικά θα έπρεπε να κοιτάνε στον καθρέφτη τους για να δούνε την αιτία, αντί να κουνάνε το δάχτυλο στον κόσμο.

''δεν είναι ούτε φασίστες ούτε ακραίοι οι Ευρωπαίοι
απλά εσείς δεν είσαστε Δημοκράτες''

Το σημαντικό είναι να δούμε όλοι μας κάπου στο βάθος τις ευθύνες των επιλογών μας και να γίνει αυτοκριτική. Η ψήφος και η αποχή τους στέλνει εκεί με συνέπεια να διορίζουν τεχνοκράτες, που με τη σειρά τους λαμβάνουν αποφάσεις, που ανατρέπουν όλα τα λογικά και στέλνουν το λογαριασμό στους πολίτες!
 Λογικό, αυτό παραγγείλαμε αυτό απολαμβάνουμε αυτό πληρώνουμε
ή
μπορούμε να παραγγείλουμε συμμετοχή, ενημέρωση, προσέλευση στην κάλπη και αλλαγή κατεύθυνσης.

''Ενημέρωση, Συμμετοχή, Ψήφος''