Κώδικας Δεοντολογίας

 

Ο κώδικας δεοντολογίας και συμπεριφοράς χαρακτηρίζει τους συμμετέχοντες στο Όραμα Αναγέννησης Ελλάδος και με βάση αυτόν τον κανόνα εκφράζουν τις αρχές του κόμματος.

  • Ευπρεπή εμφάνιση στο μέτρο του δυνατού. Δεν είναι κριτήριο το κόστος αλλά ο τρόπος. Δεν επιβάλλεται κώδικας ενδυμασίας αρκεί να μην είναι πρόστυχο, προκλητικό, ακραίο και να αναγνωρίζει ο καθένας το γεγονός πως αντιπροσωπεύει τους πολίτες και όχι τα προσωπικά του γούστα. Ως μέτρο θα λαμβάνεται η σύσταση.
  • Στους διαλόγους είμαστε κόσμιοι χωρίς λεκτικές επιθέσεις με προσωπικές αναφορές και δεν επιδιώκουμε τον διασυρμό της προσωπικότητας κανενός. Λειτουργούμε ως πολιτικοί και όχι ως μονομάχοι σε αρένα. Η δυσμένεια είναι το μέτρο μέχρι την συμμόρφωση.
  • Απαγορεύεται ρητά ο φανατισμός. Λειτουργούμε με πάθος, ένταση και μεσογειακό ταπεραμέντο. Υποστηρίζουμε το Όραμα Αναγέννησης Ελλάδος με τον λόγο όπως ορίζει η Ελληνική κληρονομιά μας χωρίς ακρότητες. Η δυσμένεια και η συζήτηση διαγραφής είναι τα μέτρα.
  • Αποφεύγεται ο άσχημος λόγος και οι καταγγελίες - κατηγορίες χωρίς διασταυρωμένα στοιχεία. Η σοβαρότητα, η ευγένεια και η ουσία πρέπει να κυριαρχούν και να δίνουν στον λόγο κόψη τρομερή. Σημειωτέο πως η αναφορά δεν γίνεται για τον τρόπο έκφρασης, ντοπιολαλιές, αλλά για την στάση. Οι συστάσεις είναι το μέτρο.


    η παραπάνω λίστα θα συμπληρώνεται ανάλογα με τις εξελίξεις και τις προτάσεις των συμμετεχόντων.

Εδώ οι επιλογές: