Προς:

ανιστόρητους ''ιστορικούς''
αγεωγράφητους ''φωνακλάδες''
αγράμματους ''βιβλιοπώλες''
και τις συν αυτό ''μειονότητες''

Οι ρίζες και η προέλευση ενός λαού είναι


διαφορετικός προσδιορισμός από τον γεωγραφικό χώρο διαμονής. 

Οι περιοχές γεωγραφικά χαρακτηρίζονται από την ιστορία τους και όχι από τους κατοίκους ανά την ιστορία. Παράδειγμα είναι η αρχαία Ρώμη που ιδρύθηκε κάποτε, άσχετο το πότε, και εξελίχθηκε σε αυτοκρατορία. 
Είναι παράλογο σήμερα να αυτοαποκαλούνται οι τωρινοί κάτοικοι της Μικράς Ασίας ως ''Ρωμαίοι''.

Το ίδιο συμβαίνει με Πέρσες, Σλάβους, Μογγόλους κτλ. Αυτοί είναι έποικοι κατακτημένων γεωγραφικών περιοχών. 
Η ιστορία των περιοχών δεν είναι υλικό έπαθλο για να το κατακτήσουν ή να το οικειοποιηθούν.
Συνεπώς, καθορίζοντας ένα ''βασίλειο'' η ορθή αναφορά γίνεται στο αρχικό γεωγραφικό τμήμα ίδρυσης, την έναρξη καταγραφής στην ιστορία, και όχι στις μετέπειτα κτήσεις.

Εξαίρεση αποτελεί η Ελλάδα και οι Έλληνες, μιας και είναι κοινή και αδιάλειπτη η πορεία.

Η Ελλάδα είναι χώρα κυρίαρχη, με αρχή και πορεία και όλοι οι υπόλοιποι βρέθηκαν κάποια στιγμή στη γραμμή του χρόνου της ιστορίας της. 
Σημειωτέο πως οι Έλληνες δεν έκαναν επεκτατικούς πολέμους και σκέψεις αυτοκρατορικές. 
Εξαίρεση μπορεί να χαρακτηριστεί ο Αλέξανδρος ο Μέγας που εκστράτευσε εναντίων των Περσών και απελευθέρωσε τον τότε σκλαβωμένο κόσμο από εκείνους. Κάπου εδώ ξεκινούν οι αυτοκρατορίες.

Προσεγγίζω το ζητούμενο που είναι οι κάτοικοι των συνόρων. Σε αυτή τη γραμμή, τα σύνορα, η ένταση ήταν μόνιμη και οι κάτοικοι με δυσφορία έμεναν εκεί λόγω δυσκολίας στην επιβίωση. 
Έτσι η κεντρική διοίκηση εξανάγκαζε πληθυσμό χαμηλού επιπέδου, σκλάβους, να μετοικίζουν εκεί για να φυλούν τα σύνορα δηλαδή τη ζωή τους.

Έτσι προέκυψε το φαινόμενο του ''πολυεθνικού πληθυσμού'' στις εύφλεκτες συνοριογραμμές. 
Ένα παράδειγμα είναι οι Αιγύπτιοι που βρέθηκαν στην Αλβανία επί Οθωμανών, καθώς και οι δικαστικές ποινές που επιβάλλονταν στην Αγγλία και ''εξόριζαν'' κόσμο στην Αυστραλία!

Η ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων ήταν και είναι ''σύνορο'', σταυροδρόμι, από τα μέσα της πρώτης χιλιετίας και έπειτα, είτε λόγω της μορφολογίας του εδάφους, είτε λόγω επαφής κόσμων και θρησκειών. 
Οι κάτοικοι, Σλάβοι κυρίως, αλλά και έποικοι σταλμένοι από όλους, δεν χαρακτηρίζονται από την ιστορία της περιοχής, παρά μόνο από τις συνθήκες εγκατάστασής τους και έπειτα. 
Δεν υπάρχει λογική ταύτιση των κατοίκων με τη γεωγραφική ιστορία των περιοχών. 


Είναι σαν να λέμε πως οι Τούρκοι είναι απόγονοι των Ιώνων και πως στον Τροία πολέμησαν οι Έλληνες με τους Τούρκους!

Το χειρότερο είναι πως κάποιοι κάτοικοι αποποιούνται τις ρίζες τους ορμώμενοι από την ανάγκη ''ένδοξης ιστορίας'' και ''αρχαίας'' καταγωγής. Χαρακτηριστικό τους είναι το ευμετάβλητο στη γλώσσα, τη θρησκεία, τα ήθη και έθιμα, στοιχεία που υιοθετούν ανάλογα με την επικρατούσα κατάσταση και επιβολή.

Ήρθε και η ώρα για αλήθειες προς τους ''φωνακλάδες'' της ''αλλιώς προσέγγισης''

α) οι Τούρκοι είναι κάτι από νομάδες, Μογγόλους κυρίως, χωρίς πολιτισμό γλώσσα και ιστορία. Χαρακτηριστικό τους η επεκτατικότητα χωρίς ουσία, προϊόν του τρόπου ζωής των.

β) οι Σλάβοι γενικά είναι βόρειοι και Β. ανατολικοί λαοί που μετοίκησαν και οργανώθηκαν σε περιοχές που βελτίωσαν το βιοτικό τους επίπεδο. Χωρίς γνωστό αρχικό πολιτισμό, διαχωρίστηκαν σε πολλά μέρη λόγω συχνής αλλαγής ''συνόρων'', αλλά με κοινή ρίζα γλώσσας.

γ) η Αλβανία, με επίσημη ονομασία Σκριπτερία, μίξη των παραπάνω, με προσθήκες δυτικών, Β. δυτικών, κατοίκους της ευρύτερης Οθωμανικής αυτοκρατορίας, με πολλές ταραχές και εντάσεις λόγω κυρίως θρησκευτικού συνόρου.

Οι Έλληνες, Έλληνες. 
Απλά και καθαρά. Απόγονοι του Έλληνα, υιού του Δευκαλίωνα και της Πύρρας. 
Στις παραπάνω ανακατατάξεις παρέμειναν στον κυρίως Ελληνικό γεωγραφικό τους χώρο και διατήρησαν όλα τα χαρακτηριστικά τους. Επίσης, τα ίδια στοιχεία διατήρησαν και οι αποικίες.


Ο Ελληνισμός δεν επιβλήθηκε, υιοθετήθηκε.

Όποιος ενοχλείται, έχει καταλάβει το πρόβλημα, αλλά δεν θέλει να το δει και έτσι το διογκώνει αντί να το λύσει. Δεν υπάρχει καλύτερος και χειρότερος λαός και ιστορία.

Άλλοι θεωρούν ανώτερο κάτι άλλο από αυτό που είναι, προσπαθούν να το σφετεριστούν και δεν θέλουν να θυμούνται και να τιμούν τις ρίζες τους.
Είναι ντροπή να διαγράφεται η πραγματική καταγωγή και ρίζα. 
Αυτό είναι και το πρόβλημα στα βάθη των χρόνων. Ένα ''παραμύθι ένδοξης καταγωγής'', και όσο υπάρχει αυτό, τα Βαλκάνια θα συνεχίσουν να είναι ''σύνορο''.


Ένα σύνορο ανάμεσα στο ψέμα και την αλήθεια.

 

Σε αυτή την κατάσταση βρίσκουν πρόσφορο έδαφος τρίτες δυνάμεις για να λύσουν διαφορές για τα δικά τους ''σύνορα'', εξ ου και το προσωνύμιο των Βαλκανίων, ''θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων''. 
''Σύνορα'' οικονομικά, αμυντικά, επιρροής, θρησκευτικά, επιθετικά, ιδεολογικά!

Σε αυτά παρεμβαίνει η ''ιδεολογία'' που επιδιώκει την ίδρυση κράτους καθεστωτικού, με περιτύλιγμα την αυτοδιάθεση, το ζωτικό χώρο, την αλληλεγγύη και άλλες όμορφες έννοιες. 
Αυτή η ''ιδεολογία'' έχει όλα τα χρώματα και όλα τα άκρα από κάθε κατεύθυνση.
Κοινά στοιχεία δεξιάς και αριστεράς είναι η εξουσία, η επιβολή, και η ''ελευθερία'' χωρίς επιλογές!

Οι λαοί των Βαλκανίων θα ηρεμήσουν όταν αποδεχτούν την καταγωγή τους, όταν αποβάλλουν τα αριστεροδεξιά άκρα, τους τρίτους μνηστήρες, και κοιτάξουν να βελτιώσουν την διαβίωση και την κοινωνική ανάπτυξη χωρίς υποδείξεις τρίτων.

Τέλος θα επισημάνω πως η Ελλάδα είναι εκτός των παραπάνω, βρίσκεται γεωγραφικά και μόνο στη Βαλκανική χερσόνησο. Δεν ανήκει κάπου, είναι αυτοτελής, με αρχή, πορεία, και μακρά ιστορία.

Κατόπιν των παραπάνω:

  • αγράμματε βιβλιοπαραμυθοπωλητή, οι Έλληνες έχουν αδέρφια μόνο, δεν έχουν ξαδέρφια ''απόγονους των Ιλλυρίων''
  • ''αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενοι ριζοσπάστες'', δεν έχουμε πάρει την ιστορία κανενός, γράψαμε την ιστορία της Ελλάδας στον ουρανό
  • μισθωτοί εντολοδόχοι, δεν καταπιέζουμε κανέναν, αφού στην Ελλάδα κατοικούν Έλληνες
  • χοντροκομμένοι, δεν είμαστε μοναχοφάηδες σαν εσάς, απλά δε δίνουμε όπου απαιτούν.

Κλείνοντας μάθετε και τούτο:

το Έλληνας το γράφει στην ψυχή και όχι στο χαρτί. 
Στα χαρτιά κάποιων αναγράφεται το φύλο ως "άρρεν", αλλά δεν είναι άντρες!