Η προσέγγιση στο ανθρωπιστικό ζήτημα γίνεται

από λάθος αφετηρία. Η ρίζα του προβλήματος είναι οι συνθήκες ζωής στην χώρα τους που τους εξαναγκάζουν σε εύκολη φυγή. Συνεπώς η προσπάθεια αποδοχής και ενσωμάτωσης από τις ανεπτυγμένες χώρες δεν λύνει το πρόβλημα απλά το παρατείνει.

"το ζητούμενο είναι να γίνουν ενέργειες βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης στις χώρες τους"

Ζήτημα σοβαρό είναι, η ελλιπής ταυτοποίηση και η διασταύρωση των μεταναστών - προσφύγων με τις πρεσβείες τους, ενώ είναι αμέτρητα τα εγκλήματα απαγωγής ανηλίκων, ξέπλυμα χρήματος, εκμετάλλευσης ανθρώπων, διαφυγή καταδικασμένων, διακινητών, διασπάθιση πόρων, σκοτεινών πρακτικών Μ Κ Ο. Όποιος δεν βλέπει την εκμετάλλευση και το σχέδιο σε αυτό που συμβαίνει δεκαετίες τώρα, απλά στρουθοκαμηλίζει.

Δίκαιες και ανθρώπινες αποφάσεις χρειάζονται για όλους και κυρίως να χτυπηθεί το πρόβλημα στην ρίζα του.

Κάνοντας σαφή την μή αποδοχή παράνομης εισόδου στην Ευρώπη, σταματάμε την εύκολη και ατέρμονη διαιώνιση του πόνου. Με την πλήρη ταυτοποίηση και διασταύρωση, αποτρέπουμε την διάπραξη εγκλημάτων και κόβουμε την όρεξη στους επιτήδειους.

Η παροχή βοήθειας είναι πραγματικά χρήσιμη σε εκείνους που υποφέρουν και δεν έχουν τρόπο και χρήμα για να διαφύγουν από εύφλεκτες περιοχές. Στρέφουμε την προσοχή των ανθρώπων στην αντίδραση και την απαίτηση από τα κράτη τους για καλύτερες συνθήκες. Εκεί μπορεί η Ευρώπη να επέμβει σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς, με αποστολές βοήθειας, ενημέρωση, παροχή υλικής βοήθειας και παιδείας.

Στο προσφυγικό βγάζουμε τις παρωπίδες και δίνουμε σημασία στους εγκλωβισμένους εκεί. Κατάργηση προνομίων των ''επενδυτών'', της ''golden visa'', απομάκρυνση των Μ Κ Ο και ταυτόχρονα δράσεις αποκατάστασης προσφύγων πολέμου εντός της χώρας τους σε διεθνώς φυλασσόμενους οικισμούς. Παρέμβαση στους οργανισμούς για επιβολή ευθυνών αποκατάστασης σε όποια τρίτη χώρα εμπλέκεται στα εσωτερικά άλλου κράτους χωρίς πρόσκληση.

"η ανθρωπιά δεν είναι θέαμα ούτε κέρδος αλλά ευθύνη
και υπεύθυνος είσαι όταν βοηθάς τους πραγματικά ανήμπορους"

Σαφές είναι πως κυβερνήσεις που δεν σέβονται τους πολίτες τους θα απομονώνονται πλήρως με κυρώσεις και ακύρωση κάθε μορφής συναλλαγή.

Για να λήξει το πρόβλημα πρέπει να στερέψει το κίνητρο και το κέρδος και να αναβαθμιστούν οι ανθρώπινες αξίες. Με την διεκδίκηση από πλευράς καταπιεσμένων πολιτών θα γίνουν σημαντικά βήματα βελτίωσης της χώρας τους και θα αποτραπεί η σκέψη του ξεριζωμού.

Όλα τα υπόλοιπα είναι περιτύλιγμα.

"η μετανάστευση έχει χάσει το νόημά της ως έννοια και διαδικασία"

Στην νόμιμη μετανάστευση προβλέπεται εκδήλωση ζήτησης εργατικού δυναμικού από κάποια χώρα για να ξεκινήσει η διαδικασία, και σε αυτήν αναφέρεται με σαφήνεια πως η Ευρώπη είναι περιοχή με κανόνες και πολιτισμό και όχι φτηνό ξενοδοχείο.

Στη νόμιμη οργανωμένη μετανάστευση υπάρχουν πλαίσια και κυρίως ενημέρωση για την κουλτούρα, τις συνήθειες, την διατροφή, την οικολογία, την ζωοφιλία, τον σεβασμό, την συμπεριφορά, την ανεξιθρησκεία, την αποδοχή κα.

"Είναι επιλογή τους να έρθουν και υποχρέωσή τους να ακολουθήσουν τους κανόνες"

Την χώρα τους την καταστρέφουν οι δογματισμοί, οι οποίοι τους αναγκάζουν να γίνουν οικονομικοί μετανάστες, συνεπώς οι κανόνες τους δεν είναι αποδεκτοί εκ του αποτελέσματος. Κυρίως οι θρησκευτικοί και θρησκοληπτικοί που ουσιαστικά είναι το ζητούμενο. Ειδικά οι θρησκείες που είναι ενάντια στον άνθρωπο και την πίστη του καθενός, πρέπει να έχουν αντιμετώπιση ως εν δυνάμει εγκληματικές.

Με τα παραπάνω λύνουμε και το θέμα των ακραίων αντιλήψεων, εκατέρωθεν. Και το ''Ευρώπη φρούριο'' και το ''ανοιχτά σύνορα''. Ισορροπία, λογική και ουσιαστική ανθρωπιά.

 • Κάρτα Ευρωπαίου κάτοικου.
 • Ενημέρωση μεταναστών για τους κανόνες της Ευρώπης.
 • Μόρφωση και κίνητρα για διεκδίκηση υγιούς διαβίωσης στη χώρα τους.
 • Έλεγχος του ρόλου των Μ Κ Ο.
 • Αποδυνάμωση των κινήτρων, και των κερδών.
 • Προσβολή του πυρήνα των ακραίων αντιλήψεων σε κάθε πλευρά.
 • Πλήρη ταυτοποίηση και διασταύρωση στοιχείων ταυτοποίησης.
 • Αυστηρό πλαίσιο τιμωρίας παρανόμων και διακινητών με άμεση απόδοση ευθυνών και ποινών.
 • Παρέμβαση σε οργανισμούς για ουσιαστική απόδοση ευθυνών τρίτων που εμπλέκονται στα εσωτερικά άλλης χώρας.
 • Μέριμνα προσφύγων πολέμου εντός της χώρας τους.
 • Πλήρη απομόνωση καθεστώτων που δεν σέβονται τους πολίτες.
 • Καταγραφή εταιριών που συνάπτουν συμφωνίες με αυτά και κυρώσεις.