we use cookies for navigation, we dont collect personal data without your action.
info@oramaellados.gr
Κεντρικά Γραφεία Κόμματος:
2130 466 466
ΦΑΞ:
2130 466 466
Ι. Δραγάτση 2-4 & Κολοκοτρώνη, Πειραιάς

ΜΜΕ & τύπος

Πρόεδρος ΕΡΤ 1η επιστολή

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

 

Ανοικτή επιστολή

προς: Πρόεδρο ΕΡΤ

 

κύριε Πρόεδρε της ΕΡΤ

 

Ως πολίτης και κάτοικος αυτής της Χώρας θεωρώ πως η ΕΡΤ είναι ο ανεξάρτητος οργανισμός ενημέρωσης, ελεύθερα, υπεύθυνα, αξιοκρατικά και αντικειμενικά, με βάση το καταστατικό της. Επίσης, αποδέχομαι την ταξινόμηση της προτεραιότητας των ειδήσεων,

αλλά δεν κατανοώ την απόκρυψη, ειδικά γεγονότων που έχουν να κάνουν με την ίδρυση ενός πολιτικού χώρου, ο οποίος νόμιμα, επίσημα και εγκεκριμένα από τον Άρειο Πάγο, ακολουθεί τον προορισμό του σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδος.

Ωστόσο, ως πολίτης, κατά πρώτον, και ως Ιδρυτής και πρόεδρος του ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, απογοητεύτηκα.

Ακολούθησα πιστά τα βήματα της ιεραρχίας και γνωστοποίησα στην ΕΡΤ αυτή την ενέργεια, την ίδρυση. Σκοπός ήταν να γίνει γνωστή στους Έλληνες πολίτες ως είδηση με ανάγνωση της Ιδρυτικής Διακήρυξης και μόνο. Αυτό δεν είναι προβολή των θέσεων ή παροχή πολιτικού χρόνου για να είναι αντίθετο στη νομοθεσία για τον χρόνο προβολής των πολιτικών. Είναι είδηση, είναι νέο, και έχει δικαίωμα κάθε Έλληνας να ενημερωθεί για αυτό. Υπάρχει άλλωστε ιστορικό με παρόμοιες ανακοινώσεις, του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Θεοδωράκη, του Γιάννη Βαρουφάκη, του Απόστολου Γκλέτσου, της Ελιάς, του ΛΑΕ, της Ντόρας Μπακογιάννη, του Φώτη Κουβέλη, του Στέφανου Μάνου, του κ. Παπαθεμελή. Επίσης δεν δημιουργούνται κάθε μέρα καινούριοι πολιτικοί χώροι με βάση την επίσημη ενημέρωση από το αρμόδιο τμήμα του Α.Π. Δεν μπορώ να βρω κάποια διαφορά με βάση του άρθρου του Συντάγματος περί ισότητας όλων των Πολιτών.

Στην παραπάνω αναφερθείσα προσπάθεια, βρήκα υπαλλήλους που δήλωσαν αναρμόδιοι και εκτελούντες εντολές. Υπάλληλος του πολιτικού ρεπορτάζ, αρμόδια κατά δήλωση, με ενημέρωσε πως το θέμα εξετάζεται από το συμβούλιο για το εάν θα δημοσιοποιηθεί! Για κάποιες μέρες αυτό. Κατόπιν αυτής της δήλωσης, της αναποτελεσματικής συχνής επικοινωνίας και το αίσθημα του εμπαιγμού, αποφάσισα να πράξω το επόμενο βήμα, πάντα ιεραρχικά. Αλλά δεν βρήκα καμία ανταπόκριση.

Προσπάθησα λοιπόν, μέσω τηλεφώνου να κανονίσω συνάντηση με τον ανώτερο στην ιεραρχία της ΕΡΤ, τον Πρόεδρο, ο οποίος σίγουρα είναι ο απόλυτα αρμόδιος και αυτός που δίνει την κατεύθυνση, για να λάβω επίσημη απάντηση αλλά και πάλι αποτέλεσμα κανένα. Έτσι λοιπόν επισκέφτηκα το μέγαρο της ΕΡΤ για να δρομολογήσω μία συνάντηση με εσάς και απευθύνθηκα στην γραμματέα σας, μέσω της υποδοχής. Άλλη μία έκπληξη. Η υποδοχή είναι ταυτόχρονα και η ασφάλεια του κτιρίου, και με ενημέρωσαν πως η γραμματέας σας δεν έχει χρόνο! Το ζήτησα ως γραπτή και επίσημη απάντηση και δήλωσαν πάλι αναρμόδιοι και εκτελούντες εντολές.

Οι εκπλήξεις όμως συνεχίστηκαν. Με πλησίασε ένας υπεύθυνος ασφαλείας, για να ακούσει την θέση μου. Παρουσία τρίτου προσώπου που με συνόδευε, μου δήλωσε ορθά κοφτά πως αυτήν η είδηση δεν θα ανακοινωθεί! Το ζήτησα και αυτό γραπτώς και αρνήθηκε. Με πλησίασε και δεύτερος υπεύθυνος ασφαλείας και μου δήλωσε πως δεν μπορώ να δω την γραμματέα σας λόγω φόρτου εργασίας! Και με κάλεσε να αποχωρήσω από τον χώρο! Από τον δημόσιο χώρο της ΕΡΤ! Φυσικά και αυτό δεν δόθηκε γραπτώς. Και φυσικά και δεν αποχώρησα. Ωστόσο η γραμματέας σας ανταποκρίθηκε άμεσα στην κλήση που έκανα μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της ΕΡΤ!

Οι απορίες μου είναι οι παρακάτω, είναι εύλογες και αναζητούν απαντήσεις.

Ποιός εξουσιοδότησε τον υπεύθυνο ασφαλείας να αρνηθεί την δημοσιοποίηση της είδησης;

Ποιός εξουσιοδότησε τον δεύτερο υπεύθυνο ασφαλείας να μου ζητήσει την άμεση αποχώρηση από τον δημόσιο χώρο υποδοχής χωρίς να έχω πράξει κάτι έκνομο;

Υπάρχει κάποιος υπεύθυνα αρμόδιος να δηλώνει γραπτώς τις απαντήσεις στα κατα προσωπικής παρουσίας διατύπωσης αιτήματα;

Ποιός τους εξουσιοδότησε να αποφασίζουν για το ποιος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο; Με την γραμματέα σας;

Για την είδηση, τί τελικά ισχύει στην ΕΡΤ και πόσο συνετά εφαρμόζονται τα άρθρα του καταστατικού; Υπάρχει συμβούλιο που αποφασίζει την ανακοίνωση ή μη ειδήσεων που αφορούν τον Ελληνικό λαό; Υπάρχει τελικά διαχωρισμός σε επώνυμους και μή; Υπάρχει, κε Πρόεδρε, ελεύθερη δημόσια τηλεόραση χωρίς λογοκρισία;

Μπορεί τελικά ο Πρόεδρος της ΕΡΤ να δεχθεί συνάντηση με επίσημο εκπρόσωπο ενός νόμιμου πολιτικού χώρου;

Μέσα σε όλο αυτό θα ήθελα να επισημάνω την ανταπόκριση της κυρίας Κουβατσέα και το ενδιαφέρον του κυρίου Τσόλια, ανεξάρτητα εάν ήτανε ενέργειες κενές περιεχομένου. Επίσης την ευγένεια του τηλεφωνικού κέντρου καθώς και των τμημάτων που με συνέδεσαν αλλά δεν ήταν πραγματικά αρμόδια.

Θα επιθυμούσα λοιπόν, μία συνάντηση, για να κλείσουμε το θέμα και να λάβω τις απαντήσεις από εσάς ώς ανώτερο στην ιεραρχία. Σε κάθε περίπτωση θα αναμένω την ενημέρωσή μου για την ανάγνωση από εσάς της παρούσης επιστολής. Επίσης, αναμένω την ενημέρωσή μου για το χρονικό διάστημα αναμονής των απαντήσεων στα ερωτήματα που δικαιολογημένα εξέφρασα.

Εύχομαι και προσβλέπω σε μία ορθή και σύννομη συνεργασία εντός πλαισίου κανονισμών.

Ευελπιστώ σε ανακατεύθυνση των σχέσεων σε τροχιά εποικοδομητική.

 

Ευχαριστώ πολύ

ο Ιδρυτής & Πρόεδρος

του

ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δημήτρης Θώδης

Δείτε την επιστολή σε pdf