Στην ιστοσελίδα χρησιμοποιούμε cookies για καλύτερη πλοήγηση. Δεν γίνεται καμία καταγραφή ή συλλογή στοιχείων χωρίς την δική σας ενέργεια.
info@oramaellados.gr
Κεντρικά Γραφεία Κόμματος:
2130 466 466
ΦΑΞ:
2130 466 466
Ι. Δραγάτση 2-4 & Κολοκοτρώνη, Πειραιάς

Επίσημες τοποθετήσεις

Σκοπιανό και προεκτάσεις

Το Σκοπιανό στην επικαιρότητα, αναμενόμενο, και μαζί με αυτό και το αίσθημα των Ελλήνων. Αναταραχή και συγκεντρώσεις από την πλευρά του κόσμου, προπαγάνδα και εμπόδια από την κυβέρνηση και την πλειοψηφία του πολιτικού υποκόσμου. ΜΜΕ και φραγκοστοχαστές προσπαθούν να πείσουν πως είναι απλά μία ονομασία. Τόσο απλό λένε πως είναι, τί δεν λένε όμως έχει σημασία.

Μία ονομασία προσδιορίζει ιστορικά

ίσως μία γεωγραφική τοποθεσία, αλλά, οι Σκοπιανοί επιδιώκουν και πολιτισμικό προσδιορισμό. Διεκδικούν την πατρότητα της Μακεδονίας και έχουν επικοινωνήσει σε όλο τον κόσμο πως είναι απόγονοί τους και οι Έλληνες ως οι κακοί της υπόθεσης σφετερίζονται την ιστορία τους.

Έρχεται η αξίωση ''μακεδονικής μειονότητας'' στην Ελλάδα! Θα αποκτήσουν ελεύθερη διέλευση στην θάλασσα και θα έχουν και λιμάνι στην Θεσσαλονίκη με βάση το διεθνές δίκαιο, το οποίο θα λέγεται ''λιμένας της Μακεδονίας'';

Μακεδονικά ήθη, έθιμα, παραδόσεις, κατοχυρωμένα πολιτιστικά στοιχεία, μνημεία, παγκόσμια ιστορία θα αλλάξουν και επίσημα σε λίγα χρόνια.
Αναφορά σε ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά πρόσωπα, τον Αλέξανδρο τον Μέγα, θα γίνεται ώς βασιλιά ποιας Μακεδονίας; εάν και εφόσον βρεθεί (;) κάποια στιγμή ο τάφος του, ποια Μακεδονία θα έχει δικαιώματα;

Απορίες που εύλογα μου έρχονται στο μυαλό.
Αφού είναι λοιπόν απλά μία ονομασία γιατί δεν λέγονται Σλαβία ή κάτι που προσδιορίζει την πραγματική πολιτισμική τους ταυτότητα;
Γιατί δεν κάνουν ένα δημοψήφισμα στα Σκόπια να πάρουμε και την γνώμη του λαού;
Γιατί δεν ονομάζονται Σώρια προς τιμή του χρηματοδότη τους; το ίδιο θα μπορούσαν να κάνουν και οι υπάλληλοί του εντός Ελλάδος καθώς και το ανεμομάζωμα που κυβερνάει.

Μακεδονία είναι το αρχικό βασίλειο, περιοχή στην Βεργίνα, ή και οι μετέπειτα κατακτήσεις και προσαρτήσεις; το λογικό στην δεύτερη περίπτωση θα ήταν να ονομαστεί Μακεδονία όλη η τότε αυτοκρατορία!

Ένα σημείο στον πλανήτη που μπορεί και να έχει δικαίωμα σε αυτόν τον προσδιορισμό είναι η φυλή των Καλάς, που και επισήμως αποτελούν μειονότητα αναγνωρισμένη.

Υπάρχουν φυσικά και ερωτήματα αναπάντητα, όπως:
Μετά την οικειοποίηση του Αλέξανδρου του Μέγα, θα τιμήσουν τον Φίλιππο, την Ολυμπιάδα, και τους προγενέστερους;
Θα τιμούν τον Δία ώς ''πατέρα'' του Αλέξανδρου του Μέγα''; Θα κάνουν το ίδιο και για τις υπόλοιπες θεότητες; Μήπως και τους φιλοσόφους;

Ο Παύλος ο Μελάς και οι Μακεδονομάχοι θα είναι ήρωες ή εχθροί της υπό σύσταση χώρας; Θα τους τιμούν;
Ανασκαφές θα κάνουν;
Υποθετικά αλλά με μεγάλη δόση αλήθειας όλα τα παραπάνω.

Για το τέλος να ξεκαθαρίσουμε κάτι πολύ βασικό.
Ο Έλληνας είναι μόνο Έλληνας και δεν αλλάζει. Λαοί και φυλές που με ευκολία αλλάζουν θρησκεία, πίστη, πολιτισμό και ρίζες είναι άξιοι της μοίρας τους.

Και για να μην ξεχνιόμαστε:
Οι στρατηγοί δεν έχουν την προσφώνηση ''κύριος'' γιατί ο βαθμός είναι ανώτερός του "κύριος".
Οι αυτοκράτορες δεν έχουν την προσφώνηση ''Μέγας'' γιατί ''Μέγας'' είναι ο Αλέξανδρος.
Οι χώρες προσδιορίζονται με προσφωνήσεις γιατί πάνω από όλα τα επίθετα είναι η Ελλάδα, η πορεία της γραμμένη σε όλη την ιστορία και η ιστορία της χαραγμένη στους ουρανούς. Η αιτία, μόνο εκεί ίσως να χωράει!

Τελεία.