we use cookies for navigation, we dont collect personal data without your action.
info@oramaellados.gr
Κεντρικά Γραφεία Κόμματος:
210 451 28 55
ΦΑΞ:
210 451 28 55
Ι. Δραγάτση 2-4 & Κολοκοτρώνη, Πειραιάς

Όραμα Ελλάδος

Forum Συζητήσεων του Πολιτικού Κόμματος

Topic-icon Γενική τοποθέτηση

 • Δημήτρης Θώδης
 • Δημήτρης Θώδης's Avatar Topic Author
 • Offline
More
6 years 6 months ago - 4 years 2 weeks ago #16 by Δημήτρης Θώδης
Δημήτρης Θώδης created the topic: Γενική τοποθέτηση
ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Γενική τοποθέτηση

Η ποιότητα στις υποδομές, κυρίως στις μεταφορές την ενέργεια και την επικοινωνία, καθώς και ο κρατικός χαρακτήρας αυτών, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το δικαίωμα των πολιτών στην ελεύθερη πρόσβαση και σε μέγιστο βαθμό την Εθνική Κυριαρχία. Χώρα που δεν έχει τον πλήρη έλεγχο στα παραπάνω, είναι αναγκασμένο να υποχωρεί στις διαθέσεις κέρδους των ιδιοκτητών ή των εκμεταλλευτών και αυτό να καταλήγει ως επιβάρυνση στους πολίτες. Οι υποδομές και οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας έχουν ακριβώς αυτόν τον σκοπό, την ελεύθερη παροχή των κοινωνικών αγαθών. Όχι με στόχο το κέρδος αλλά την ομαλή διαβίωση των πολιτών. Αυτονόητο το δικαίωμα στην εκμετάλλευση από άλλους φορείς αλλά αυτήν η διαδικασία να μην επηρεάζει την σταθερότητα του πλαισίου παροχής στους πολίτες.

Στην Ελλάδα δαπανήθηκαν τεράστιοι πόροι για την δημιουργία και την ανάπτυξη των υποδομών. Κατέληξαν να γίνουν εταιρίες διαχείρισης πελατειακών σχέσεων, απαξιώθηκαν στην κοινή γνώμη, καταστράφηκαν διοικητικά, και παραχωρήθηκαν με κόστος πληρωμένο από το δημόσιο. Η πρόφαση είναι γνωστή, θέσεις εργασίας, ανταγωνισμός υπέρ του καταναλωτή, εξοικονόμηση πόρων, αύξηση εσόδων. Το αποτέλεσμα είναι κέρδος για τους ιδιοκτήτες, πληρωμένο από τους πολίτες, κανένα θετικό αποτέλεσμα στις θέσεις εργασίας, αύξηση κόστους και πενιχρά έσοδα. Κυρίως όμως χάθηκε η ελευθερία του κοινωνικού αγαθού, ο προορισμός της Κοινής Ωφέλειας και η Εθνική κυριαρχία.

Οι αλλαγές που φέρνουμε είναι ξεκάθαρες και σαφέστατες. Σε κάθε κοινωνικό αγαθό δίνεται η μορφή που επιβάλλεται και αυτήν είναι μόνο η ελεύθερη πρόσβαση με σταθερό πλαίσιο παροχής και ο κρατικός έλεγχος. Οι επεμβάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση είναι συγκεκριμένες.

 • απογραφή και καταγραφή
 • προμήθειες
 • χαρακτήρας
 • δίκτυα
 • σημεία πρόσβασης
 • παραγωγή και διάθεση
 • νέα τεχνολογία
 • έρευνα και ανάπτυξη
 • αναβάθμιση
 • συνεργασίες

 • Η απογραφή και η καταγραφή θα δώσει την πλήρη αποτύπωση της κατάστασης, των αναγκών, της διαχείρισης πόρων, ενδεχομένως ευθύνες και θα καταρτίσει το πρόγραμμα λειτουργίας και αναβάθμισης.

  Στο πλαίσιο των προμηθειών θα υπάρχει πλήρη διαφάνεια με καθαρούς όρους, στενή παρακολούθηση, αυστηρές ευθύνες, ενώ θα οργανωθεί και η παραγωγή υλικού άμεσης χρήσης.

  Το ιδιοκτησιακό σκέλος έχει έναν προσανατολισμό. Κρατική ιδιοκτησία, ελεύθερη πρόσβαση στις παροχές, όρους εκμετάλλευσης με ισονομία προς ένταση του ανταγωνισμού, ουσιαστική ακύρωση μονοπωλίου.

  Έλεγχος των δικτύων κάθε μορφής, κατάρτιση προγράμματος επισκευής και αναβάθμισης.

  Σημεία πρόσβασης είναι οι σταθμοί παροχής όπως λιμάνια, αεροδρόμια, οδικό δίκτυο, παραλίες. Ξεκάθαρο πλαίσιο κρατικής ιδιοκτησίας, αναθεώρηση συμβάσεων παραχώρησης, άνοιγμα χρήσης σε όλους τους ενδιαφερόμενους, έλεγχος μονοπωλιακού ελέγχου, ελεύθερη πρόσβαση πολιτών. Αναβάθμιση εγκαταστάσεων, συνεργασίες με ιδιωτικούς φορείς ορθής εκμετάλλευσης.

  Η παραγωγή και η διάθεση κοινωνικών αγαθών είναι αυστηρά κρατική μέριμνα, σύνδεση με ιδιωτικές μονάδες παραγωγής, σταθερό πλαίσιο συνεργασίας.

  Είσοδο νέων τεχνολογιών στον τομέα της παραγωγής και της διάθεσης, φιλικά προς το περιβάλλον, αποδοτικότερη λειτουργία.

  Δημιουργία κέντρου Έρευνας και ανάπτυξης, είσοδο επιστημονικής βοήθειας εύρεση νέων περιοχών παραγωγής, συζήτηση προτάσεων ατομικών ή ομαδικών δράσεων.

  Συνεργασίες με άλλες χώρες, φορείς εντός και εκτός της χώρας, ερευνητικά κέντρα, ιδιώτες, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών. Απελευθέρωση ιδιωτικών πρωτοβουλιών.

  Θέλουμε Ελληνική σημαία στα λιμάνια και τα αεροδρόμια, θέλουμε προσιτό κόστος μετακίνησης, διόδια που θα είναι πλήρως ανταποδοτικά και σε λογικό κόστος, σταθερή κατάσταση στην επικοινωνία την ενέργεια και το νερό, εταιρίες εκμετάλλευσης χωρίς αλαζονικές απαιτήσεις, επιστήμονες για την ανάπτυξη νέων μεθόδων, αξιοποίηση καινοτόμων προτάσεων.

  Οι υποδομές είναι κοινή ωφέλεια και είμαστε υποχρεωμένοι να παρέχονται στο 100% του πληθυσμού, με λογικό και ανταποδοτικό αντίτιμο, και εγγυητής για αυτό είναι η κρατική ιδιοκτησία και η ορθή εκμετάλλευση.

  Χρειάζονται Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας και Εθνική Κυριαρχία.
  Last Edit: 4 years 2 weeks ago by Δημήτρης Θώδης.

  Please Log in or Create an account to join the conversation.

  Time to create page: 0.262 seconds
  Powered by Kunena Forum