we use cookies for navigation, we dont collect personal data without your action.
info@oramaellados.gr
Κεντρικά Γραφεία Κόμματος:
210 451 28 55
ΦΑΞ:
210 451 28 55
Ι. Δραγάτση 2-4 & Κολοκοτρώνη, Πειραιάς

Όραμα Ελλάδος

Forum Συζητήσεων του Πολιτικού Κόμματος

Topic-icon Γενική τοποθέτηση

 • Δημήτρης Θώδης
 • Δημήτρης Θώδης's Avatar Topic Author
 • Offline
More
6 years 6 months ago - 4 years 2 weeks ago #17 by Δημήτρης Θώδης
Δημήτρης Θώδης created the topic: Γενική τοποθέτηση
ΥΓΕΙΑ

Γενική τοποθέτηση

Τομέας Εθνικό Σύστημα Υγείας και μάλιστα στην χώρα που γεννήθηκε η Ιατρική, η περίθαλψη και η φροντίδα. Οι βασικές αρχές είναι, πρωτίστως το αίσθημα της εμπιστοσύνης στον φορέα. Στην συνέχεια ακολουθεί η πρακτική εφαρμογή με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, την άμεση επέμβαση, την διακομιδή, την είσοδο την ολοκληρωμένη περίθαλψη, την ανάρρωση και την έξοδο. Ανθρώπινες συνθήκες σε όλα τα στάδια, εξυπηρέτηση πρόσβαση σε όλους, με σεβασμό στην ταλαιπωρία του πολίτη. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία ενός υγιούς συστήματος υγείας.

Στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος ασθενής είναι το ίδιο το σύστημα και ταλαιπωρημένοι όλοι οι πολίτες. Καμία εμπιστοσύνη, αξιοκρατία και αξιοπρέπεια άγνωστες έννοιες. Πρόληψη, διαδικασία και ανθρώπινες συνθήκες έμειναν σχέδια επί των σχεδιασμών και επιτροπές με υψηλά κονδύλια για την μελέτη. Για την ελεύθερη πρόσβαση ούτε λόγος αφού πότε η συμφόρηση και πότε τα εισιτήρια μόνο πρόσβαση δεν λογίζεται. Το κόστος όλης αυτής της κατάστασης τεράστιο, μεγαλύτερο από τα ιδιωτικά ιδρύματα και ο ασφαλιστικός φορέας πληρώνει για το τίποτα τεράστια ποσά. Πλήρης απαξίωση, σπατάλη πόρων, εμπαιγμός της ταλαιπωρίας των πολιτών, αποθήκες υλικού άδειες, νοσοκομεία αποθήκες ταλαιπωρίας. Το μόνο που λειτουργεί είναι η πελατειακές σχέσεις.

Ενέσεις και επικαλύψεις δεν υπάρχουν πλέον. Οι διαπιστώσεις έχουν γίνει, το επιθυμητό αποτέλεσμα το γνωρίζουμε όλοι και αυτό που επιβάλλεται είναι να γίνουν πράξη οι απαραίτητες ενέργειες.

 • απογραφή και καταγραφή
 • προμήθειες
 • δομική αναδιάρθρωση
 • επανεξέταση λειτουργίας
 • αξιοποίηση του δυναμικού
 • εκπαίδευση και εξάσκηση
 • πρόληψη
 • πρόσβαση
 • όγκος έργου
 • σύνδεση και συντονισμός
 • Κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης
 • συνεργασίες
 • παραγωγή υλικού
 • υποδομές
 • εργαλεία
 • περιφερειακή στήριξη

 • Απογραφή, έλεγχος αποτελεσμάτων και προσαρμογή στα πραγματικά δεδομένα.

  Καταγραφή των προβλημάτων, του όγκου έργου, της ετοιμότητας, του δυναμικού.

  Έλεγχος και επανεξέταση όλων των συμβάσεων, συγχρονισμός με πραγματικό κόστος, αυστηρός έλεγχος χρήσης και χρησιμότητας. Πλαίσιο πλήρους διαφάνειας, άμεση απορρόφηση και ενεργοποίηση δωρεών.

  Αναδιάρθρωση δομής, θέσεων, λειτουργικότητας, διοίκησης. Στόχος η ευελιξία, η αξιοποίηση, η εξοικονόμηση πόρων, η απλούστευση της διαδικασίας.

  Αναθεώρηση της λειτουργίας, ευθυγράμμιση με την πραγματικότητα, χρήση αποτελεσμάτων απογραφής, αξιοποίηση μελετών και προτάσεων, επίτευξη άριστης λειτουργίας.

  Ενεργοποίηση όλου του δυναμικού, αξιοποίηση, κατάργηση διατάξεων που αποδυναμώνουν το σύστημα, αυστηρό πλαίσιο εξαιρέσεων, επαναφορά ευνοημένων υπαλλήλων, επανεξέταση ρουσφετικών οργανικών θέσεων. Εκπαίδευση, εξάσκηση, ενισχυτικά σεμινάρια, αξιολόγηση, με σαφή στόχο την βελτίωση των ικανοτήτων και της ετοιμότητας.

  Αναβάθμιση της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, ολοκληρωτικές δωρεάν εξετάσεις. Πρόγραμμα μονάδων ελέγχου επικίνδυνων, μεταδοτικών και δύσκολων παθήσεων. Καθοδήγηση, υποστήριξη, ενημέρωση και προγραμματισμός.

  Ελεύθερη πρόσβαση, κατάργηση νοσηρών διατάξεων, είσοδος τεχνολογίας για γρήγορη διεκπεραίωση, συντονισμός με άλλους φορείς για την διακομιδή ή την μεταφορά φροντίδας σε όλη την επικράτεια.

  Κέντρο συντονισμού για παρακολούθηση, διαμοιρασμό του έργου, την πρόληψη συνωστισμού, άμεση οργάνωση σε έκτακτη ανάγκη, παρέμβαση σε κάθε έκτακτη περίπτωση.

  Σύνδεση και συντονισμός με όλους τους κρατικούς φορείς για συνεργασία προς και από. Εξωστρέφεια και είσοδος στο Ευρωπαϊκό σύστημα με συνεργασίες και επιμόρφωση.

  Έναρξη και υλοποίηση Κέντρων Έρευνας και Ανάπτυξης για τομείς ασθενειών, υλικών, ενημέρωσης, νέων μεθόδων και τεχνολογίας. Αναβάθμιση σε εξωτερικού χαρακτήρα και παγκόσμια διασύνδεση. Συνεργασίες με ιδιωτικούς φορείς και μεμονωμένους ερευνητές. Σαφές πλαίσιο διακίνησης αποτελεσμάτων ως κοινωνικό αγαθό.

  Έναρξη παραγωγής υλικού πρώτης γραμμής σε συνεργασία με άλλους σχετικούς φορείς του κράτους, παραγωγή βασικού φαρμακευτικού υλικού, πλαίσιο αποκλειστικής νοσοκομειακής χρήσης.

  Εξέταση και εκτίμηση υποδομών, χρήση αποτελεσμάτων καταγραφής, χρήση και χρησιμότητα, έλεγχος συμβάσεων συντήρησης, ενεργοποίηση υποδομών ή και κατασκευή σε σημεία ανάγκης, αναθεώρηση της δόμησης. Είσοδο τεχνολογίας και νέων υλικών με στόχο την αύξηση απόδοσης με λιγότερους πόρους.

  Αναβάθμιση πάσης φύσης εργαλείων σε σύγχρονη κατάσταση, ενεργοποίηση κακώς παροπλισμένων, ξεκαθάρισμα και αξιοποίηση παλαιών, ενίσχυση των ελλείψεων, ολοκληρωμένη οργάνωση χώρων και εργαλείων με σύγχρονα πρότυπα, εκμετάλλευση αποτελεσμάτων των Κέντρων Έρευνας και Ανάπτυξης.

  Ενεργοποίηση και ενίσχυση της περιφερειακής φροντίδας, ένταξη στην άμεση περίθαλψη όλων των περιοχών, οργάνωση ένωσης και διαμοιρασμού, δίκτυο υποδοχής και πρώτης φροντίδας.

  Με τις παραπάνω πρώτου βαθμού παρεμβάσεις, έχουμε την αφετηρία και πάνω σε αυτήν χτίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας ικανό να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να ανταποκριθεί πλήρως σε όποια πρόκληση. Οι πολίτες πρέπει να πράξουν με συνέπεια τον ρόλο τους και αυτός είναι η ορθή χρήση των παροχών για να μπορούμε όλοι να έχουμε ίσα δικαιώματα στην υγεία.

  Ναι λοιπόν, στην Ελλάδα, στην χώρα που δημιουργήθηκε το πρώτο Ιατρείο, μεταξύ άλλων, σε αυτήν τη χώρα θα υλοποιηθεί η πρώτη ευχή που δίνουμε όλοι μας.
  Υγεία πάνω από όλα.
  Last Edit: 4 years 2 weeks ago by Δημήτρης Θώδης.

  Please Log in or Create an account to join the conversation.

  Time to create page: 0.223 seconds
  Powered by Kunena Forum