we use cookies for navigation, we dont collect personal data without your action.
info@oramaellados.gr
Κεντρικά Γραφεία Κόμματος:
210 451 28 55
ΦΑΞ:
210 451 28 55
Ι. Δραγάτση 2-4 & Κολοκοτρώνη, Πειραιάς

Όραμα Ελλάδος

Forum Συζητήσεων του Πολιτικού Κόμματος

Topic-icon Γενική τοποθέτηση

 • Δημήτρης Θώδης
 • Δημήτρης Θώδης's Avatar Topic Author
 • Offline
More
6 years 6 months ago - 4 years 2 weeks ago #18 by Δημήτρης Θώδης
Δημήτρης Θώδης created the topic: Γενική τοποθέτηση
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γενική τοποθέτηση

Η έννοια πολιτισμός γεννήθηκε και γιγαντώθηκε σε αυτήν τη χώρα και είναι χρέος μας να τον υπηρετήσουμε και να τον αναδείξουμε, με σεβασμό και αφοσίωση. Ως ενέργεια έχει πολλούς τομείς ενασχόλησης όπως πολιτισμός, αρχαίος πολιτισμός, ιστορία, ήθη και έθιμα, λαογραφία, αθλητισμός, αλλά και μετάδοση αυτών ώς ιδανικά στους πολίτες. Είναι η πλούσια ιστορία και κληρονομιά που πρέπει να αξιοποιηθεί και να αναδειχθεί.

Η εκμετάλλευση του συνόλου των παραπάνω τομέων, από πολιτικές σκοπιμότητες κυρίως, δεν μας κάνει χαρούμενους. Η ξαφνική ανακάλυψη μνημείων για αποπροσανατολισμό, η φτωχή κάλυψη αποστολών, οι προσλήψεις με βάση την καταγωγή, κατάλογος ατελείωτος που όλοι γνωρίζουν αλλά δεν κάνουν κάτι εκτός από το να εκμεταλλεύονται καταστάσεις. Διαπλοκή και πελατειακή σχέση σε έναν χώρο που μόνο αυτό δεν χρειάζεται. Φυσικά οι υποδοχές αποστολών για την φωτογράφηση πάντα σε πρώτο πλάνο. Είναι η αντίθεση της Ιστορίας και του Πολιτισμού με τις πρακτικές που ακολουθούνται.

Για να υπηρετήσουμε τον Πολιτισμό, ως ενιαίο σύνολο, χρειάζεται ουσιαστικές παρεμβάσεις, προγραμματισμό, αξιοκρατία, αξιοποίηση όλων των δυνάμεων. Υπάρχουν βασικές ενέργειες που προκρίνονται έναντι άλλων για την επαναφορά στην σωστή πορεία.

 • απογραφή- καταγραφή
 • προμήθειες
 • υποδομές
 • υποστήριξη
 • χαρτογράφηση
 • ανάδειξη- αξιοποίηση
 • κέντρο συντονισμού
 • συνεργασίες
 • διοργανώσεις
 • εξάλειψη βίας και διαπλοκής

 • Το βασικό εργαλείο της απογραφής και καταγραφής θα μας δώσει αποτελέσματα που θα καθορίσουν την ιεραρχία των δράσεων και θα καθορίσουν την αναδιάρθρωση του τομέα των προμηθειών και των πόρων.

  Πρόγραμμα αξιοποίησης, συντήρησης και ανάπτυξης των υποδομών σε όλους τους τομείς.

  Υποστήριξη δυναμική σε κάθε μορφής δράσης και πλαίσιο για την σαφήνεια της κατεύθυνσης και επιμελή έλεγχο απόδοσης.

  Ολοκληρωτική ανασκαφή, αναστύλωση και παρουσίαση όλου του αρχαιολογικού πολιτισμού. Επίσης αξιοποίηση των σπηλαίων και των εναλίων αρχαιοτήτων που με χρήση της τεχνολογίας θα γίνουν μουσεία επόμενης γενιάς τεχνολογικά.

  Επίσημη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια και χάρτης με την ιστορία όλων των περιοχών για να γνωρίσουμε καλύτερα την χώρα μας και να δούνε και οι υπόλοιποι το μεγαλείο της μέσα στις χιλιετίες.

  Εύρεση όλων των γνωστών και άγνωστων σημείων ανασκαφής ή ιστορικής σημασίας, χρονοδιάγραμμα ολικής ανάδειξης και χαρτογράφηση για να είναι ξεκάθαρο το πεδίο δόμησης ή όποιας εκτέλεσης έργων και να αξιοποιηθούν τα ευρήματα.

  Οργάνωση κέντρου συντονισμού για πληροφορίες, συχνές συζητήσεις, παράπονα, αιτήσεις, διοργανώσεις και ότι βοηθάει προς την κατεύθυνση ανάδειξης όλης της Χώρας.

  Συνεργασίες με συλλόγους και Ιδρύματα εντός και εκτός Ελλάδας για την προώθηση και ανάδειξη του πολιτισμού, ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρουσίασης για τουριστικό ενδιαφέρον.

  Οργάνωση διεθνών, εγχώριων και τοπικών διοργανώσεων κάθε μορφής και καθιέρωση μεγάλων γεγονότων σε όλη την Ελλάδα.

  Στοχευμένη καταπολέμηση της βίας και της διαπλοκής, απόδοση ευθύνης και απονομή δικαιοσύνης στους αίτιους, περιφρούρηση του αθλητικού ιδεώδες, κατάργηση διατάξεων που τιμωρούν τον αθλητισμό, αυστηρό και συγκεκριμένο πλαίσιο με πλήρη και άμεση εφαρμογή.

  Ο τομέας του αθλητισμού έχει στόχο την προώθηση της αθλητικής ιδέας από τις μικρές ηλικίες, με ιδιαίτερη μέριμνα στον ερασιτεχνικό τομέα ο οποίος προβάλει τον ανταγωνισμό με κίνητρο την διάκριση και μόνο και όχι τις υλικές ανταμοιβές. Αυτό ακριβώς είναι το στοιχείο που διαμορφώνει τον ευγενή αγώνα και ορίζει το πεδίο των αξιών.

  Ζούμε σε μία χώρα που χρειάζεσαι μία ζωή για να την δεις και δέκα για να την απολαύσεις, και αυτό οφείλουμε να το κάνουμε πράξη, ο καθένας από την πλευρά του με κάθε μορφή προσφοράς.
  Last Edit: 4 years 2 weeks ago by Δημήτρης Θώδης.

  Please Log in or Create an account to join the conversation.

  Time to create page: 0.198 seconds
  Powered by Kunena Forum