we use cookies for navigation, we dont collect personal data without your action.
info@oramaellados.gr
Κεντρικά Γραφεία Κόμματος:
210 451 28 55
ΦΑΞ:
210 451 28 55
Ι. Δραγάτση 2-4 & Κολοκοτρώνη, Πειραιάς

Όραμα Ελλάδος

Forum Συζητήσεων του Πολιτικού Κόμματος

Topic-icon Γενική τοποθέτηση

 • Δημήτρης Θώδης
 • Δημήτρης Θώδης's Avatar Topic Author
 • Offline
More
6 years 6 months ago - 4 years 2 weeks ago #14 by Δημήτρης Θώδης
Δημήτρης Θώδης created the topic: Γενική τοποθέτηση
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Γενική τοποθέτηση

Το περιβάλλον σε μία χώρα όπως η Ελλάδα είναι ευλογία και χρέος είναι να το σεβαστούμε, πολίτες και κυβέρνηση. Εκτός από τον τομέα των σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος που συνεισφέρουν στην ανάπτυξη, υπάρχει και η φύση στην οποία οφείλουμε να έχουμε σεβασμό. Την συνύπαρξη με την ορθή εκμετάλλευση θα πρέπει να φέρουμε σε ισορροπία για να διατηρηθεί η ευλογία του τόπου μας και η ομορφιά της φύσης.

Στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια είχαμε μάλλον ''πράσιν άλογα'' που πάνω σε αυτό έπεσαν αρκετοί πόροι άμεσα και έμμεσα. Η κατάληξη αυτών σίγουρα πήγε κάπου αλλά όχι στο περιβάλλον, όλα τα έμμεσα τα πληρώνουν οι πολίτες, και αυτοί που πίστεψαν και επένδυσαν στο τέλος έχασαν.
Για να έχουμε πράσινη ισορροπία δεν είναι απαραίτητο να αντικαταστήσουμε τα δάση με αιολικά πάρκα ούτε τον κάμπο με φωτοβολταϊκά. Επίσης υπάρχει και ο τομέας της ρύπανσης, της φύλαξης, της βιοποικιλότητας, και πόσοι ακόμη που σκοπίμως παραμελούνται. Ίσως γιατί δεν υπάρχουν άμεσες προμήθειες;

Προστασία και σεβασμό χρειάζεται το περιβάλλον και τις ισορροπίες θα τις καθορίσει μόνο του χωρίς παρέμβαση όπως κάνει εκατομμύρια χρόνια τώρα. Αυτό είναι το μερίδιο που αναλογεί σε κάθε πολίτη, προστασία και σεβασμός. Η κυβέρνηση από την πλευρά της πρέπει να δημιουργήσει πλαίσια κανόνων και να αναλάβει τις ανάλογες δράσεις για την προστασία.

 • Απογραφή – καταγραφή
 • προμήθειες
 • εμπλουτισμός της φύσης
 • δραστηριότητες
 • ρύπανση
 • προστασία
 • πλαίσιο ποινών
 • χωροταξία
 • Έρευνα και Παραγωγή υλικού
 • Ερευνητικό Πειραματικό Κέντρο

 • Με την απογραφή και την καταγραφή θα αναδειχθούν οι ανάγκες, οι παραλείψεις και οι παρατυπίες. Τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν για την εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου ανάκαμψης.

  Οι προμήθειες και οι ενισχύσεις θα επανεξεταστούν ως προς την προσφορά τους και την χρησιμότητά τους. Αναδιάρθρωση διαχείρισης πόρων και υλικού, και κάλυψη δυναμικού.

  Πρόγραμμα εμπλουτισμού της φύσης θα γίνει προσεκτικά και στοχευμένα από τα αρμόδια επιστημονικά όργανα. Ο προορισμός είναι η ενίσχυση της φύσης και όχι η ολική παρέμβαση. Επιστημονικές μελέτες και κοινότητες θα ληφθούν σοβαρά υπ' όψιν αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει η παραμικρή αλλοίωση του γένους της κατά τόπους χλωρίδας και πανίδας.

  Στις αλληλεπιδράσεις (δραστηριότητες) με την φύση, χόμπι, αλλάζει το δόγμα των γενικών απαγορεύσεων και περιορισμών και περνάμε σε ουσιαστική επιμόρφωση για την ανανέωση της φύσης, αναδόμηση υπηρεσιών ελέγχου, επανεξέταση των στενών ορίων ως προς το αποτέλεσμα.

  Δυναμική αντιμετώπιση σε κάθε μορφή ρύπανσης, δημιουργία νομικού και ελεγκτικού πλαισίου, άμεσες δράσεις αποκατάστασης, αναζήτηση νέων μεθόδων διαχείρισης απορριμάτων.

  Έργα προστασίας και επέμβασης, αντιπυρικά έργα σε δασικές περιοχές, είσοδο τεχνολογίας για την παρακολούθηση, συνεργασία με άλλους φορείς, συντήρηση και αναβάθμιση υλικού και υποδομών.

  Αυστηρότερο πλαίσιο ποινών για κάθε πράξη επιβαρυντική προς το περιβάλλον, αυστηρή δίωξη για κακόβουλες ενέργειες και εκμετάλλευση καταστροφών, καταχώρηση παραβιάσεων χρήσης και εκμετάλλευσης.

  Χαρτογράφηση όλης της επικράτειας και σύγκριση με παλαιότερες, δημιουργία αρχείου, καταχώρηση παραβιάσεων, ταχύτερη εκδίκαση υποθέσεων που εκκρεμούν και επανόρθωση.

  Ορθή εκμετάλλευση και ανάπτυξη με την είσοδο νέων μεθόδων για αύξηση της παραγωγής με λιγότερη επίδραση στο περιβάλλον.

  Ανάπτυξη Έρευνας και Παραγωγής υλικού, εξοπλισμού, υποδομών. Οργάνωση Ερευνητικού Πειραματικού Κέντρου για την εύρεση πρωτοποριακών μεθόδων, με την συνδρομή αυτόνομων και οργανωμένων ερευνητών, σχολαστική ακρόαση προτάσεων, συνεργασία με κοινότητες άλλων χωρών.

  Έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε μία χώρα με πλούσιο περιβάλλον. Θέλουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά, να απολαμβάνουμε αυτό που μας δίνει χωρίς να το επιβαρύνουμε. Να αλληλεπιδρούμε μαζί του και αυτήν η ενέργεια να είναι φιλική ως προς την ανανέωσή του. Να εκμεταλλευόμαστε τις δυνάμεις του σε βαθμό που να μην το παραβιάζουμε. Να βρούμε τρόπους και δράσεις που θα τις χαρίσουμε σε όλον τον κόσμο για να μπορούμε να λέμε πως ζούμε σε έναν πράσινο πλανήτη.
  Θέλουμε καθαρά ποτάμια, λίμνες, θάλασσα. Θέλουμε υγιές περιβάλλον και χώρους. Χρειαζόμαστε καθαρή ατμόσφαιρα και καθαρή ενέργεια. Θέλουμε πλούτο ζωής στο φυσικό περιβάλλον.

  Όλοι σχεδόν θέλουμε τα παραπάνω και όλοι μαζί πρέπει και θα τα κάνουμε πράξη.
  Last Edit: 4 years 2 weeks ago by Δημήτρης Θώδης.

  Please Log in or Create an account to join the conversation.

  Time to create page: 0.234 seconds
  Powered by Kunena Forum