OIKONOMIA
Γενική τοποθέτηση
Ο κλάδος της οικονομίας μιας χώρας είναι η ενέργεια που ερμηνεύει και αποτυπώνει τις συναλλαγές. Είναι ο φορέας που εποπτεύει τα έσοδα, καθορίζει τα έξοδα, αναλαμβάνει τις συναλλαγές, εξασφαλίζει την σταθερότητα, χτίζει εμπιστοσύνη με αξιοπιστία, ενεργεί για έγκαιρη πρόβλεψη καταστάσεων. Αυτά φυσικά σε κάποιο βιβλίο γραμμένα.
Στην Ελλάδα είναι ο εκτελεστικός φορέας των συνεπειών της κακοδιαχείρισης όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Από πυλώνας σταθερότητας και εργαλείο υγιούς ανάπτυξης, έγινε υπολογιστής για ανάγνωση στα νούμερα. Από προσέγγιση της πραγματικότητας πέρασε στον λογιστικό απολογισμό. Τα επακόλουθα είναι πως με αυτήν την πρακτική δεν υπάρχει κανένας προορισμός.
Υπάρχει επιτήρηση και αυτό το προσεγγίζουμε καλοπροαίρετα σαν απαραίτητη ενέργεια. Όλες οι κυβερνήσεις βοήθησαν σε αυτό και αυτές της κρίσης και οι άλλες που την δημιούργησαν. Αναπόφευκτη λοιπόν η εποπτεία, αναγκαίο κακό οι συνέπειες, κάκιστη εφαρμογή των εντολών. Αντί να κλείσουν την διαρροή αυξάνουν την χωρητικότητα. Αυτό όμως συμβαίνει καθώς δεν υπήρξε ως τώρα σχέδιο οργάνωση πρόταση και επιχειρήματα. Και φτάσαμε στο σημείο να παραβλέπουμε τις ιδιαιτερότητες του τόπου μας και να υιοθετούμε άλλου είδους οικονομική πολιτική η οποία όμως δεν αποδίδει.
Καλώς ή κακώς σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθούμε και όποιος εξαγγέλλει κάτι διαφορετικό απλά ψεύδεται. Η μία και μόνη αλήθεια είναι πως αυτοί θέλουν αποτελέσματα και αυτά θα τους δώσουμε με δράσεις σε άλλους τομείς που θα αποτυπωθούν σε νούμερα. Αυτό θέλουν, αυτό ήρθαν να κάνουν, αυτό θα τους δώσουμε με μοναδική Μεσογειακή φιλοξενία και προσέγγιση.
αναθεώρηση τρόπου διαχείρισης
αποκλιμάκωση φορολογίας
απολογισμό δράσεων 6ετίας
επαναπροσδιορισμό σχεδίου διαδρομής-προορισμού
επανάκτηση ρόλου
παραμονή στο ευρώ
απεγκλωβισμό δημόσιας περιουσίας
αξιολόγηση συμβάσεων
προσδιορισμό πραγματικού κόστους περιουσίας
χρήση διεθνών κανόνων
αίτημα ανάλυσης χρονοδιαγράμματος
επανάκτηση ελέγχων
απενεργοποίηση επιτροπείας
αναθεώρηση τραπεζικού συστήματος
πλαίσιο ελέγχου υψηλόμισθων στελεχών εταιριών
ανάκτηση αξιοπρέπειας
εκτίμηση οικονομικών μελετών
συνεργασία με ιδρύματα αναλύσεων
κεντρική σύνδεση
ενεργοποίηση τεχνολογίας
Κεντρική οικονομική διαχείριση, έρευνα και ξεκαθάρισμα κωδικών, πλαίσιο διαφάνειας και δημοσιοποίησης, έλεγχος δαπανών, αξιολόγηση χρησιμότητας και προτεραιότητας.
Αποκλιμάκωση έμμεσων φόρων, σεβασμό στην περιουσία, κατάργηση παράλογων και παράνομων φόρων, ενεργοποίηση δικαστικών αποφάσεων.
Απογραφή πεπραγμένων 10ετίας, αίτημα αποτελεσμάτων, χρήση επιδόσεων ως μοχλό πίεσης, αίτημα ανάλυσης και παρουσίασης χρονοδιαγράμματος, αίτημα παρουσίασης επιπτώσεων.
Επαναφορά ρόλων, Ελληνική διοίκηση, Ευρωπαϊκός έλεγχος, ακύρωση αντισυνταγματικών και σκιωδών διοικήσεων, ανάκτηση αξιοπρέπειας.
Σαφής θέση παραμονής στο ευρώ και την Ε Ε, αξιοποίηση νομισματικής σταθερότητας, αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της ένωσης, διατύπωση ιδιαιτεροτήτων εθνικής οικονομίας.
Πάγωμα φορέων παραχώρησης περιουσίας, αξιολόγηση δράσεων, προσδιορισμός στο πραγματικό κόστος, έλεγχος παραχωρήσεων, αξιοποίηση περιουσίας, επανάκτηση περιουσίας από το Κράτος της Ελλάδος, χρήση διεθνών κανόνων, ενεργοποίηση Συνταγματικών διατάξεων.
Προσέγγιση τραπεζικού συστήματος, απογραφή κρατικής θέσης, συζήτηση τραπεζικής αρμονίας, αναβάθμιση μη συστημικών ιδρυμάτων, πλαίσιο προσεκτικής επένδυσης, εύρεση και καταλογισμός ευθυνών και συνεπειών, αξιολόγηση κεφαλαιοποίησης, προσδιορισμό κεφαλαίου, απεγκλωβισμό του ποσού από το χρέος.
Πλαίσιο εποπτείας μεγάλων εταιριών, έλεγχος υψηλών αμοιβών, καταγραφή εταιριών με δυνατότητα αποσταθεροποίησης, εργαλείο πρόληψης κατάρρευσης, πλαίσιο αποφυγής προγραμματισμένων χρεοκοπιών, κατάργηση διατάξεων που ευνοούν πράξεις αποσταθεροποίησης.
Πρόγραμμα ανάκτησης αξιοπρέπειας, σταθερά βήματα, ρεαλιστική προσέγγιση, αληθινά αποτελέσματα, ανάκτηση εμπιστοσύνης, αναβάθμιση της θέσης μας ως συνομιλητή, σεβασμό στις δεσμεύσεις, καταγγελία και διεκδίκηση απωλειών, πρόκληση συζήτησης και συνεργασίας, φορέας πρόληψης πρόβλεψης και αξιοποίησης.
Σύνδεση με κάθε φορέα, πλήρη χρήση τεχνολογίας σε ελέγχους, συντονισμός για άμεσες κυρώσεις, αξιοποίηση ερευνών οικονομικών φορέων και πλήρη συνεργασία, περιορισμό φοροδιαφυγής, ενεργοποίηση κοινωνίας, φορολογική παιδεία, εξάλειψη ανισότητας και αδικίας, κατάργηση ασύμμετρων φορολογικών βαρών, πλαίσιο αμφίδρομων ελέγχων για μείωση της διαφθοράς, διαφάνεια και δημοσιοποίηση, εξαντλητικές ποινές και κυρώσεις για περιορισμό φαινομένου.
Τα αποτελέσματα των παραπάνω θα καθορίσουν με σαφήνεια την διαδικασία αφετηρία-δράση-προορισμός. Σαφώς είναι δύσκολη η αποδοχή της από τους εταίρους αλλά όχι αδύνατη. Με πρώτη δράση των απολογισμό των πεπραγμένων της 10ετίας και των συνεπειών τους, τοποθετούμε στο τραπέζι συνομιλητές και αποδίδουμε ευθύνες. Με καλή πρόθεση ακούμε το πρόγραμμα και την ανάλυση των συνεπειών και παραθέτουμε ολοκληρωμένη πρόταση με προτεραιότητα τα κοινωνικά θέματα.
Τα επόμενα βήματα είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων και η σταδιακή επαναφορά των ρόλων, μέχρι το σημείο της πλήρους υιοθέτησης των προτάσεών μας. Αδιαπραγμάτευτα τα κοινωνικά θέματα, η φοροδοτική ικανότητα, ο απεγκλωβισμός ιδιωτικού τομέα από την συμφωνία και οι παραχωρήσεις.
Βασικό στοιχείο είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών και η αξιοπιστία της κυβέρνησης προς αυτούς. Τα πρώτα βήματα θα γίνουν από την πλευρά του κράτους, με πράξεις. Η κοινωνία θα ανταποκριθεί με στήριξη και με αυτόν τον συνδυασμό θα έρθουν τα πρώτα αποτελέσματα προς έλεγχο.
Συνεπώς, με αξιολόγηση 10ετίας, αποκατάσταση σχέσεων με τους πολίτες, αποτελέσματα, αποκτούμε το δικαίωμα εφαρμογής του προγράμματος και ανακτούμε την ανεξάρτητη διακυβέρνηση της χώρας. Στόχος δεν είναι η είσοδος στις αγορές, αλλά, η εκπλήρωση των υποχρεώσεων και η αυτονομία της χώρας. Και αυτό δεν γίνεται με δανεικά παρά μόνο με ορθή διαχείριση των οικονομικών.
Είναι καιρός πλέον η οικονομία να προσεγγίσει την κοινωνία, για να ευημερούν οι πολίτες και να παράγουν αποτέλεσμα.