we use cookies for navigation, we dont collect personal data without your action.
info@oramaellados.gr
Κεντρικά Γραφεία Κόμματος:
210 451 28 55
ΦΑΞ:
210 451 28 55
Ι. Δραγάτση 2-4 & Κολοκοτρώνη, Πειραιάς

Όραμα Ελλάδος

Forum Συζητήσεων του Πολιτικού Κόμματος

Topic-icon Γενική τοποθέτηση

 • Δημήτρης Θώδης
 • Δημήτρης Θώδης's Avatar Topic Author
 • Offline
More
6 years 6 months ago #21 by Δημήτρης Θώδης
Δημήτρης Θώδης created the topic: Γενική τοποθέτηση
ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ

Γενική τοποθέτηση

Η καθημερινή επαφή του πολίτη με το κράτος ξεκινάει από τους φορείς, την αυτοδιοίκηση και τον τομέα του εσωτερικών. Η αντίθετη κατεύθυνση δηλώνει την εκτέλεση πολλών δράσεων της κυβέρνησης που περνάει διαμέσου αυτού του τομέα στην κοινωνία. Άμεσα ή έμμεσα λοιπόν υπάρχει στενή αμφίδρομη σχέση και σύνδεση. Ο ίδιος τομέας εποπτεύει πολλές γραμματείες, οργανισμούς και εταιρίες. Έχει σχέση με πολλές δράσεις, έργα, διαχείριση πόρων, εποπτεία δομών, μελέτη και σχεδιασμό, έκτακτες ανάγκες.

Από τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε πως είναι ρυθμιστής της καθημερινότητας των πολιτών, εφαρμοστής και επόπτης των αποφάσεων και ρυθμιστής μελλοντικών ενεργειών. Για να έχει επιτυχία στο δαιδαλώδες έργο, χρειάζεται άρτια οργάνωση, σαφή προσανατολισμό, αμεσότητα, φιλική επαφή, εύκολη πρόσβαση, καθοδήγηση και υποστήριξη, ιεράρχηση δράσεων.

Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι οτιδήποτε άλλο εκτός των παραπάνω. Χωρίς πολλά λόγια, σαν χώρος είναι περισσότερο κομματικός διαχειριστής, εκφραστής απαιτήσεων και φορέας υλοποίησης υποσχέσεων. Ανακοινώσεις, εξαγγελίες, σπατάλη πόρων και από έργα μηδέν. Εταιρία στην εταιρία, ΜΚΟ σε ΜΚΟ, γραμματείες και οργανισμοί χωρίς αντικείμενο, χωρίς χρησιμότητα, απορρόφηση πόρων. Όλα τα παραπάνω αναρμόδια για οτιδήποτε, γραφειοκρατική ταλαιπωρία και παράδεισος διαπλοκής και διαφθοράς. Αποδέκτης όλων φυσικά ο πολίτης.

Αυτόν τον τομέα Διοίκησης πρέπει να τον βάλουμε σε σωστή τροχιά, να του δώσουμε ορθή κατεύθυνση για να γίνει ο καταλύτης άμεσων θετικών αποτελεσμάτων. Είναι ώρα να παράγει και να συμβάλει όπως περιγράφεται στον ορισμό του. Επιβάλλεται να γίνει συντονιστής και κοινωνός των αλλαγών που έρχονται. Για να γίνει αυτό πρέπει να ελεγχθεί ολοκληρωτικά το παρελθόν του και να γίνουν ενέργειες που θα τον κάνουν πραγματικό συντονιστή, επόπτη και εκφραστή.

 • Απογραφή και καταγραφή
 • έρευνα και αξιολόγηση
 • προμήθειες
 • συμβάσεις
 • εκκαθάριση
 • σύνδεση και συντονισμός
 • είσοδο τεχνολογίας
 • περιφερειακή οργάνωση
 • κεντρική διαχείριση
 • αξιοποίηση υποδομών
 • περιστολή δαπανών
 • αναδιανομή πόρων
 • κέντρο έρευνας και προώθησης

 • Απογραφή υλικού, υποδομών, αρμοδιοτήτων, δυναμικού, δράσεων. Καταγραφή κατάστασης, οργάνωσης, δομής, προβλημάτων.
  Έρευνα δράσεων, χρησιμότητας, αξιοκρατίας, απόδοση ευθυνών και συνεπειών.
  Αναθεώρηση πλαισίου προμηθειών, προορισμού, διαφάνεια και δημοσιοποίηση, αξιολόγηση χρησιμότητας.
  Έρευνα συμβάσεων, όρων, αναθεώρηση, αξιοποίηση προγραμμάτων, εκτέλεση έργων.
  Εκκαθάριση νεκρών κωδικών, απολογισμός έργου, αξιολόγηση χρησιμότητας ΜΚΟ οργανισμών και γραμματειών, άμεσο τερματισμό αχρείαστων, απεγκλωβισμό σπατάλης πόρων, έρευνα ευθυνών και ύποπτων διαδρομών.

  Σύνδεση με όλους τους φορείς, συντονισμό, ανασυγκρότηση παραγωγικής δομής, είσοδο και ενεργοποίηση τεχνολογίας, πλήρης αξιολόγηση και αξιοποίηση δυναμικού.
  Οργάνωση περιφερειακής επαφής, εύκολη πρόσβαση, εξυπηρέτηση, αμεσότητα, ενημέρωση, υποστήριξη, καθοδήγηση.
  Διαχείριση υποδομών, αξιοποίηση ακινήτων, μείωση κόστους λειτουργίας, συντονισμό όγκου έργου, ιεράρχηση ενεργειών, υποδοχή προτάσεων και αιτημάτων, ορθή αναδιανομή πόρων, αναβάθμιση αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών.

  Κέντρο έρευνας και προώθησης, οργάνωση συζητήσεων, αξιοποίηση συμπερασμάτων, ακρόαση πολιτών, μελέτη προτάσεων, προώθηση καινοτομίας και προγραμμάτων.
  Σαφές πλαίσιο μεταναστών, σεβασμό στον άνθρωπο και τον πολίτη, αξιολόγηση και διασταύρωση στοιχείων, διαχωρισμό ιδιότητας, ενημέρωση, αυστηρό πλαίσιο εκμεταλλευτών, περιορισμό παράνομης διακίνησης, Ευρωπαϊκό σχέδιο απορρόφησης, επίλυση προβλημάτων σε τοπικές κοινωνίες, διαχωρισμός της ανθρώπινης φροντίδας από την εκμετάλλευση συγκυριών, κατάργηση διατάξεων που απειλούν την ασφάλεια την ομαλότητα και την εθνική συνείδηση.

  Τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι η απελευθέρωση πόρων από τον περιορισμό της σπατάλης και με την εξάλειψη της γραφειοκρατίας θα αποκτήσουμε ευελιξία και αμεσότητα. Θα δημοσιοποιηθούν τα έργα του περασμένου καιρού, οι συμβάσεις θα αποδώσουν μέγιστο όφελος και θα αξιοποιηθούν εγκαταλελειμμένα ακίνητα.
  Η περιφέρεια θα αισθάνεται και θα είναι σε ίση απόσταση από το κέντρο, η εξυπηρέτηση θα είναι πραγματική, η υποστήριξη και η καθοδήγηση θα εξαλείψουν την ταλαιπωρία και την διαφθορά. Τα έργα θα απορροφούν όλους τους πόρους με απομάκρυνση των μεσαζόντων και οι νέες προτάσεις θα βρίσκουν πεδίο εφαρμογής.

  Απλοποιούνται οι διαδικασίες, οι έλεγχοι θα γίνονται ουσιαστικοί και χρήσιμοι και η προτεραιότητα δράσεων θα είναι με ιεράρχηση ανάγκης. Θα υπάρχει πλήρης και εύκολη πρόσβαση σε όλα από όλους και η διαφάνεια θα είναι γεγονός και όχι ευχολόγιο.

  Please Log in or Create an account to join the conversation.

  Time to create page: 0.196 seconds
  Powered by Kunena Forum