we use cookies for navigation, we dont collect personal data without your action.
info@oramaellados.gr
Κεντρικά Γραφεία Κόμματος:
210 451 28 55
ΦΑΞ:
210 451 28 55
Ι. Δραγάτση 2-4 & Κολοκοτρώνη, Πειραιάς

Όραμα Ελλάδος

Forum Συζητήσεων του Πολιτικού Κόμματος

Topic-icon Γενική τοποθέτηση

 • Δημήτρης Θώδης
 • Δημήτρης Θώδης's Avatar Topic Author
 • Offline
More
6 years 6 months ago - 4 years 2 weeks ago #23 by Δημήτρης Θώδης
Δημήτρης Θώδης created the topic: Γενική τοποθέτηση
ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΞΗ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Γενική τοποθέτηση
Το αίσθημα ασφάλειας και ελευθερίας δίνει στους πολίτες την ευχέρεια να αφοσιωθούν στην καθημερινότητα, στα σχέδια, στην ζωή τους. Φυσικά κανείς δεν λατρεύει τα μέσα Δημόσιας Τάξης, αλλά, όταν γινόμαστε θύματα ή παθόντες κακόβουλων ενεργειών τότε ζητάμε την χρήση τους.
Σαν τομέας όμως είναι νευραλγικός αφού καθορίζει την ισορροπία στην κοινωνία εξασφαλίζοντας την ασφάλεια, την ελευθερία και την ηρεμία στον κοινωνικό ιστό. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να υπάρχουν τα απαραίτητα εργαλεία και το ανάλογο επιχειρησιακό δόγμα.

Τα ζητήματα που καλούμαστε να λύσουμε είναι πολλά. Δεν γίνεται να έχει απόδοση όταν έχει έλλειψη από χαρτί Α4 μέχρι αλεξίσφαιρα γιλέκα. Δεν γίνεται να κοστίζει μεγάλα ποσά ο εξοπλισμός και η εκπαίδευση και να τα επιβαρύνονται οι υπάλληλοι. Δεν γίνεται να προκρίνονται οι αρεστοί και να μένουν οι άριστοι εκτός.
Ανθρώπινο δυναμικό, υλικά, εξοπλισμός, δικαστική συνδρομή, νομική κάλυψη, αναβάθμιση εργαλείων, νέες τεχνολογίες, συνεργασία σχετικών φορέων, διαπλοκή, διαφθορά, οργανωτική δομή, διαδρομή υποθέσεων κ.α. Θα αφήσουμε έξω το ανθρώπινο δυναμικό και το μόνο που θα γίνει θα είναι η πλήρης ανεξαρτητοποίησή του από ότι άλλο εκτός του ρόλου του. Συνεπώς πλήρης εκμετάλλευση δυναμικού στην πραγματική του υπηρεσία.

Το βασικό είναι να αλλάξει ο χαρακτήρας και το δόγμα, από την καταστολή ή την χρήση γενικών απαγορεύσεων να εφαρμόσουμε την πρόληψη, την αποτροπή και την στοχευμένη επέμβαση. Το απαραίτητο είναι να προσαρμόσουμε αυτές τις δράσεις προς όφελος της ισορροπίας μιας και η γραμμή που διαχωρίζει την μία πρακτική από την άλλη είναι πολύ λεπτή.
Η ουσία είναι πως η σωστή λειτουργία και οι στοχευμένες παρεμβάσεις με σχέδιο και υποστήριξη, θα βελτιώσουν την καθημερινότητα της κοινωνίας και η μεγαλύτερη προσφορά θα είναι το αίσθημα της ασφάλειας, της ισονομίας και της προστασίας.

Για να επιτευχθούν τα παραπάνω θα πραγματοποιηθούν βασικές ενέργειες, κάποιες από τις οποίες θα καθορίσουν το χρονοδιάγραμμα της αναβάθμισης.

 • προμήθειες
 • χώροι πρακτικής και θεωρητικής εξάσκησης
 • απόθεμα υλικού άμεσης χρήσης
 • απογραφή και καταγραφή
 • αναβάθμιση υλικού και υποδομών
 • αλλαγή δόγματος δράσης
 • είσοδο εξελιγμένου εξοπλισμού
 • είσοδο νέας τεχνολογίας
 • δομική ανασυγκρότηση

 • Οι προμήθειες και η διαδικασία είναι βασικό να περιβάλλονται από πλήρη διαφάνεια, χρήση, χρησιμότητα, απόθεμα.

  Οι χώροι εξάσκησης και εκπαίδευσης είναι η διαδικασία που θα ενισχύσει τις δεξιότητες και αναβαθμίζοντας την ικανότητα επέμβασης πετυχαίνουμε μείωση της άσκοπης χρήσης πόρων, δυναμικού και έχουμε αποτελεσματικές στοχευμένες επεμβάσεις.

  Το απόθεμα δίνει την ευχέρεια άμεσης επέμβασης που ενισχύει την αποτελεσματικότητα, μειώνει τον χρόνο αντίδρασης και ορίζει σταθερό περιβάλλον στις προμήθειες.

  Η απογραφή του υλικού, των υποδομών και του δυναμικού θα εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα για την πραγματική κατάσταση που βρίσκονται τα σώματα ασφαλείας και σε συνδυασμό με την καταγραφή προβλημάτων, όγκου έργου και επιθυμητού επιπέδου ετοιμότητας θα καθοριστεί το οργανόγραμμα αναβάθμισης.

  Η αναβάθμιση υλικού και υποδομών θα πραγματοποιηθεί με προτεραιότητα ως προς τις ανάγκες, που θα δώσει πολλαπλάσια αξία στο έργο, θα βελτιωθεί η επιχειρησιακή ικανότητα και η χρηματοδότηση θα γίνει από την αναδιάρθρωση και τον εξορθολογισμό της διάθεσης των υφιστάμενων πόρων.

  Η αλλαγή του δόγματος επέμβασης είναι επιβεβλημένη. Από τις καθολικές απαγορεύσεις, γενική καταστολή και γενικούς περιορισμούς θα περάσουμε σε δόγμα πρόληψης, στοχευμένης επέμβασης, αυστηρού πλαισίου δικαιοσύνης. Έτσι την κάθε παρανομία θα την επωμίζονται οι αίτιοι και μόνο αυτοί, και με την αυστηρότητα της Δικαιοσύνης θα το σκέφτονται καλύτερα πρίν το πράξουν. Έτσι θα μειωθούν οι παρενέργειες προς τους μή αίτιους και θα ενισχύσει την κοινή γνώμη υπέρ των σωμάτων ασφαλείας.

  Εξελιγμένος σύγχρονος εξοπλισμός είναι το αυτονόητο. Δεν γίνεται να είναι η Δημόσια Τάξη πίσω στην εξέλιξη τόσα πολλά επίπεδα.

  Παρακολούθηση καιρικών φαινομένων, δασικών εκτάσεων, σύλληψη παραβατών, αποδεικτικά στοιχεία, εξάλειψη κατάχρησης εξουσίας και όλα τα παραπάνω με συμμετοχή όλων των σχετικών φορέων σε αγαστή συνεργασία.

  Νέες τεχνολογίες σε όλες τις ενέργειες που θα συντομεύσουν το χρόνο ελέγχου, τεκμηρίωσης παραβάσεων, διακίνησης αγαθών, καταγραφής και αποστολής παραβάσεων κ.α. που θα αυξήσουν το παραγόμενο έργο σε σχέση με το δυναμικό, θα εξασφαλίζουν το ακέραιο της παράβασης, με αποδεικτικά στοιχεία και έπειτα στην άμεση Δικαιοσύνη.

  Δομική ανασυγκρότηση στον τρόπο διοίκησης, στην συνδρομή σχετικών φορέων, στην διαδικασία καταχώρησης, στην επιλογή άριστων προϊσταμένων, για να εξαλειφθεί το παραμικρό συμβάν κατάχρησης και να οδηγούνται όλοι στην Δικαιοσύνη χωρίς παράθυρα, γνωστούς και διαπλοκή.

  Θέλουμε και θα πράξουμε το αυτονόητο. Να υπάρχουν Σώματα ασφαλείας ικανά να ανταποκριθούν σε κάθε περίπτωση, να επεμβαίνουν έγκαιρα, να συλλαμβάνονται μόνον οι αίτιοι, να νοιώθουμε και να είμαστε ασφαλείς, να γνωρίζουμε πως οι υπηρεσίες θα πράξουν το καλύτερο δυνατό για τα παραπάνω.
  Last Edit: 4 years 2 weeks ago by Δημήτρης Θώδης.

  Please Log in or Create an account to join the conversation.

  Time to create page: 0.263 seconds
  Powered by Kunena Forum