info@oramaellados.gr
Κεντρικά Γραφεία Κόμματος:
2130 466 466
ΦΑΞ:
2130 466 466

Παρουσίαση Στελεχών

Πρόεδρος Δημήτρης Θώδης

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

Γεννήθηκα τον Ιανουάριο του 1975 στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, με ρίζες από Γαρδίκι και Μεσοχώρα Τρικάλων.

Επίσημες γνώσεις: απολυτήριο Γυμνασίου και εγκατάλειψη της συνέχειας αφού η εργασία και η προσπάθεια υλοποίησης στόχων επικράτησαν της ανούσιας λόγω ύλης συμπεριφοράς και διδακτικής μεθόδου μόρφωσης. Γνώστης της Αγγλικής γλώσσας, της φιλοσοφίας, της ιστορίας. Την γνώση και την μόρφωση τα διδάχτηκα διαβάζοντας πολλά βιβλία, συζητώντας με ανθρώπους εκτός σχολείου και παρατηρώντας τα πάντα γύρω μου. Έτσι έμαθα να βαδίζω σωστά, να έχω ισχυρό πεδίο αξιών, ευγένεια, ανιδιοτέλεια, κομψότητα, ομορφιά ψυχής, αγωνιστικό πνεύμα.

Επίσημο επάγγελμα δεν μπορώ να αναφέρω, αλλά είμαι λάτρης της εργασίας οπότε και θα τοποθετηθώ ως εργάτης της δημιουργίας και της παραγωγής. Τα δύο βασικά επαγγέλματα που τα υπηρέτησα με πάθος και αγάπη είναι τα ξυλουργικά και ότι έχει σχέση με αυτά και τα νυχτερινά καταστήματα. Σε όλη μου την ζωή, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου παιδάκι, εργάζομαι ή απασχολούμαι σε ξυλουργεία, σε εμποροπανηγύρεις, σε συνεργεία, ηλεκτρολογείο, φανοποιείο, μεταφορέας, νυχτερινά καταστήματα, τουριστικά, οδηγός ταξί, και σε όλους τους επιμέρους τομείς, της παραγωγής, του σχεδιασμού, της δημιουργίας.

Παιχνίδια, χαρτζιλίκι, διακοπές είναι άγνωστες λέξεις. Ανήσυχο πνεύμα, μοναχικός και ανεξάρτητος από τα παιδικά μου χρόνια. Ασυμβίβαστος και επαναστάτης που γρήγορα με οδήγησε σε ρήξη με την βιολογική οικογένεια, από την αρχή της εφηβείας μου ως και για πάντα.

Χόμπι το κυνήγι και το ψάρεμα, φυσιολάτρης, ζωόφιλος, ταχύτητα, αδρεναλίνη, λάτρης της Ελληνικής μουσικής, λαϊκής και παραδοσιακής, αλλά και με ακούσματα από όλα τα είδη, πιστός στην Ελληνική κουζίνα και προϊόντα.

Σε κάθε μου σκέψη ή κίνηση κυριαρχεί το τρίπτυχο του κανόνα: υποχρέωση, αυτοκριτική, προτάσεις αντί για δικαίωμα, κριτική, απόρριψη. Ενεργότατο μέλος του κοινωνικού ιστού με νίκες και ήττες, χαρές και λύπες, κερδισμένος και χαμένος, αλλά σίγουρα ευτυχής που έζησα και ζω μέσα στην κοινωνία κυριολεκτικά.

Γνώστης της πολιτικής από το 1995 που ξεκίνησα να την παρακολουθώ στενά. Γνωριμίες με διάφορους πολιτικούς, αυλικούς και παρατρεχάμενους τους οποίους ευχαριστώ πολύ για το παράδειγμα αποφυγής που μου έδειξαν με την συμπεριφορά τους και τον τρόπο σκέψης και έκφρασης. Ποτέ δεν διεκδίκησα εύνοια, χάρη ή διευκόλυνση από όποια μορφή εξουσίας, και ουδεμία επαφή είχα με δημόσιο χρήμα ή δημόσια θέση παρόλες τις προσφορές.

Όνειρό μου και σκοπός, να είναι οι άνθρωποι χαρούμενοι, με δίψα για ζωή και δημιουργία, με αξίες και ιδανικά, με όνειρα και πρόοδο, σε μία Χώρα που θα ανέβει στην θέση που της αρμόζει, την Ελλάδα, σε μία Ένωση χωρών που θα στηρίζει τον άνθρωπο και την κοινωνία, την Ευρώπη, σε έναν πλανήτη που δημιουργήθηκε για τους παραπάνω λόγους ,την Γη.